"Riga" futbolisti atkal uzvar "Audu" un kopvērtējumā panāk "Valmieru"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Riga FC" futbolisti
"Riga FC" futbolisti Foto: Zigismunds Zālmanis, "Riga FC"

"Riga" sestdien "Optibet" Latvijas futbola virslīgas 34.kārtas spēlē izcīnīja uzvaru pār "Auda", kas palīdzēja turnīra tabulā pietuvoties līderpozīcijās esošajai "Valmierai".

"Riga" savā laukumā ar rezultātu 2:0 (0:0) izcīnīja panākumu pār "Auda" vienību.

Pirmajā puslaikā pie dzeltenās kartītes tika "Audas" spēlētājs Kiliāns Senkbeils un rīdzinieku pārstāvis Gabriels Ramoss. Savukārt otrajā puslaikā dzelteno "plāksteri" nopelnīja vēl viens "Audas" futbolists Niko Brešneiders.

"Riga" izdevās izvirzīties vadībā vien 75. minūtē, kad rīdziniekiem izdevās pārtvert neveiksmīgu "Audas" piespēli, un no tālas distances vārtus guva Duglass Aureliu.

Pamatlaika izskaņā Mikaels Soisalo ar precīzu sitienu "Audas" vārtos panāca 2:0.

Saskaņā ar Latvijas Futbola federācijas (LFF) Disciplinārlietu komitejas lēmumu spēle bija jāizlaiž "Auda" galvenajam trenerim Tomislavam Stipičam. Tāpat pret "Riga" nevarēja spēlēt galvaspilsētas komandai piederošie futbolisti Aleksejs Saveļjevs, Fabriss Ondoā, Staņislavs Krapuhins un Frenks Orols.

Šosezon visās trijās līdzšinējās spēlēs bija uzvarējusi "Riga" (1:0, 1:0, 2:0).

Dienas pirmajā spēlē Jūrmalas "Spartaks" ar 2:0 uzvarēja "Metta", bet pēc tam "Daugavpils" ar "Super Nova" cīnījās neizšķirti, mačam noslēdzoties 1:1.

Svētdien kārtas centrālajā spēlē "Valmiera" uzņems RFS, bet "Liepāja" - "Tukums 2000"/"Telms" komandu.

Turnīra tabulas galvgalī ar 33 mačos izcīnītiem 78 punktiem ir "Valmiera", 78 punkti 34 spēlēs ir "Riga" komandai un 71 punkts 33 mačos - RFS futbolistiem. Ceturtā ar 33 spēlēs sakrātiem 66 punktiem ir "Liepāja", piektā ar 48 punktiem - "Auda", 38 punktus sakrājusi "Tukums 2000"/"Telms" komanda, kamēr 34 cīņās 31 punkts ir "Daugavpils" komandai, 34 mačos 25 punkti - "Spartakam", bet "Metta" tikpat spēlēs tikusi pie 21 punkta. Pēdējā ar 34 spēlēs sakrātiem 19 punktiem ir Salaspils "Super Nova".

2022.gada virslīgā spēlē desmit komandas. Virslīgas čempionātā pagājušajā sezonā pirmo reizi kluba pastāvēšanas vēsturē triumfēja RFS, otrajā vietā ierindojās "Valmiera", bet bronzas godalgas izcīnīja "Liepāja". Tikmēr iepriekšējo trīs sezonu čempionvienība "Riga" ieņēma ceturto vietu.

"Optibet" Nākotnes līgā aizvadītajā sezonā pirmās trīs vietas ieņēma "Auda", "Tukums 2000"/TSS un "Super Nova" komandas, pievienojoties virslīgas klubiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu