Šanhajas Disnejlenda pēkšņi iesprosto apmeklētājus, izlaižot tikai ar negatīvu Covid-19 testu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Šanhajas Disnejlendas apmeklētāja.
Šanhajas Disnejlendas apmeklētāja. Foto: Reuters/ScanPix

Šanhajas Disneja pasaule pirmdien pēkšņi aizslēgusi visas izejas, iesprostojot apmeklētājus atrakciju parka un viesnīcas teritorijā un izlaižot tikai ar negatīvu Covid-19 testu, vēsta ārvalstu mediji. 

"Volta Disneja pasaule" Šanhajā aizslēdza savas izejas Ķīnas stingrās Covid-19 "nulles tolerances" stratēģijas dēļ. Tas darīts pēc tam, kad pilsētā sestdien tika reģistrēti desmit jauni inficēšanās ar Covid-19 gadījumi. 

Ķīnas sociālajā vietnē "Weibo" izplatījās video, kur redzams, kā cilvēki pēc pēkšņā paziņojuma steidzas uz parka vārtiem, taču tie jau ir slēgti.

Šanhajas valdība paziņoja, ka iekļūšana parkā ir pārtraukta, savukārt tajā esošie apmeklētāji tiks izlaisti tikai tad, kad varēs uzrādīt negatīvu Covid-19 testu. Turklāt ikvienam, kas apmeklējis parku kopš ceturtdienas, trīs dienas pēc kārtas jāiesniedz pierādījumi par negatīvu Covid-19 testu. 

Patlaban nav zināms, kad parks atkal vērs durvis apmeklētājiem. 

Disnejlenda nav pirmā vieta Ķīnā, kur piedzīvota šāda situācija. Iepriekš pēkšņas durvju aizslēgšanas dēļ cilvēki centušies izkļūt gan no veikaliem, piemēram, Šanhajas "Ikea", gan no savām darba vietām. 

Arī pērnā gada novembrī Šanhajas Disnejlenda pēkšņi aizslēdza savus vārtus, iesprostojot tur ap 30 000 cilvēku. 

Ķīna par pirmo koronavīrusa gadījumu ziņoja gandrīz pirms trim gadiem, un tās varas iestādes turpina piemērot pēkšņus un ārkārtējus pasākumus, lai apturētu jebkādu vīrusa izplatību.

Kopš 24. oktobra miljoniem cilvēku Ķīnā ir pakļauti 200 dažādiem "lokdauniem", kamēr valstī ar 1,45 miljardiem iedzīvotāju katru dienu tiek reģistrēti vairāk nekā 1000 jauni Covid-19 gadījumi.

Citās pasaules valstīs šādus infekcijas skaitļus uzskata par salīdzinoši nelieliem. 

Mēneša sākumā Ķīnas prezidents Sji Dzjiņpins paziņoja, ka Covid-19 "nulles tolerances" pasākumi netiks atviegloti. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu