Video ⟩ Girgensonam piespēle, Tompsons iekrāj sešus punktus "Sabres" uzvarā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Ar rezultatīvu piespēli pirmdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta mačā izcēlās latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons, kamēr viņa komandas biedrs Teidžs Tompsons guva sešu punktus, palīdzot Bufalo "Sabres" savā laukumā ar 8:3 (1:0, 3:2, 4:1) sagraut Detroitas "Red Wings" vienību.

Girgensons ar rezultatīvu piespēli izcēlās mača pēdējā minūtē, palīdzot gūt pēdējos vārtus mača Rasmusam Asplundam.

Kopumā latviešu uzbrucējs laukumā pavadīja 13 minūtes un 49 sekundes, no kurām 19 sekundes vairākumā un 30 sekundes mazākumā. Girgensons metienus pa vārtiem neizpildīja, bet izcēlās ar vienu spēka paņēmienu un vienu pārtvertu ripu, maču noslēdzot ar neitrālu lietderības koeficientu.

Par spēles galveno varoni kļuva Tompsons, kurš otro reizi karjerā guva "hat trick", turklāt atdeva arī trīs rezultatīvas piespēles, aizvadot karjeras rezultatīvāko spēli.

Līdz šim NHL karjerā 25 gadus vecais Tompsons trīs punktus bija guvis trīs spēlēs, turklāt viena no tām bija iepriekšējā spēle, kad uzbrucējs iekrāja 2+1. Pēdējos divos mačos viņa rēķinā deviņi (5+4) punkti, bet kopumā sezonā 12 (6+6) punkti.

Tompsons aizvadītajā spēlē kļuva par sesto "Sabres" spēlētāju vēsturē, kurš iekrājis vismaz sešus punktus mačā. Pēdējais to 1993. gada 10. februārī paveica Pets Lafonteins (1+5).

Aizvadītajā spēlē uzvarētāju rindās ar trim (1+2) punktiem izcēlās Džefs Skiners, 1+1 iekrāja Rasmuss Dalīns, divas rezultatīvas piespēles Kaila Okposo kontā, bet pa vārtiem guva Džeks Kvinss, Dilans Kozens un Asplunds.

Mājinieki pirmdienas mačā pa pretinieku vārtiem izpildīja 46 metienus, kamēr viesi - 18.

"Red WIngs" rindās ar precīziem metieniem izcēlās Olli Mata, Dilans Larkins un Davids Perons.

"Sabres" šī bija sestā uzvara deviņās spēlēs, kas Austrumu konferencē ļāvis pakāpties uz ceturto pozīciju, kamēr "Red Wings" ar četrām uzvarām ir 12.vietā.

Nākamo spēli "Sabres" aizvadīs trešdien, kad savā laukumā uzņems latviešu uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvēto Pitsburgas "Penguins" vienību, kas piedzīvojusi četrus zaudējumus pēc kārtas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu