FOTO un VIDEO Skujenes pagastā uz lauku autoceļa nosēžas lidmašīna, kas ceļoja uz Pleskavu (2)

Ziņa precizēta plkst. 16.27
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video.

26. oktobrī neilgi pēc plkst. 18. Skujenes iedzīvotājs Māris Kalniņš bijis aculiecinieks pavisam neierastai situācijai - uz vietējā lauku autoceļa ārkārtas nosēšanos veikusi kāda lidmašīna.

Māris "Apollo.lv" atklāj, ka lietuviešu lidotājs ar 15 gadu pieredzi sliktu laikapstākļu dēļ veica pirmo piespiedu nosēšanos savā mūžā. Pilots bijis pusceļā no Viļņa uz Pleskavu, taču nolēma, ka prātīgāk būs pārtraukt lidojumu.

"Es pamanīju lidmašīnu, kad tā veica daudzus riņķus ap Skujeni diezgan zemā augstumā. Skujenei tas bija ļoti netipiski, un nelikās, ka kāds tādā laikā arī kaut ko te gribētu fotografēt.

Pēc dažiem riņķiem redzēju, ka lidmašīna pazūd pie tā paša P3 ceļa no manas redzamības, un nolēmu uzreiz ar auto steigties pārbaudīt, kas noticis, vai nosēdusies, vai avarējusi.

Bet, kad lidmašīna aiz kokiem pie apvedceļa pazuda no redzamības zemes līmenī, bija jāsteidz skatīties. Labi, ka viss bija kārtībā. Sarunājoties angliski, pirmais pilota jautājums bija: "Vai tu zini, kur es šeit varētu noparkot lidmašīnu?"

Jautājums Skujenei labs, bet skujenieši ātri "izfunktierēja", kur un kā raiti dabūt lidaparātu nost no galvenā ceļa, pēcāk arī policija piesteidzās palīdzēt," raksta Māris.

Civilās aviācijas aģentūras (CAA) Operatīvo situāciju vadītājs Aivis Vincevs "Apollo.lv" norādīja, ka mazmotora lidmašīna "Socata-Rallyue 100 light" nosēdās uz lauku autoceļa. 

Foto: Māris Kalniņš/Facebook

"Pilots izvēlējās piemērotu lauku, kur veikt ārkārtas nosēšanos, jo straujas meteoapstākļu pasliktināšanās dēļ lidojumu turpināt kļuva bīstami.

Dažas dienas lidaparāts bija iedzīvotāju gādībā pie Skujenes baznīcas un pēc dažām dienām jau cēlās gaisā," vēsta Vincevs. 

Māris norāda, ka vietējiem iedzīvotājiem tas bijis milzīgs pārsteigums. "Droši vien Skujene neko līdzīgu nākamos 100 gadus nepieredzēs, ja vien kāds īstu lidlauku te neuztaisīs," viņš piebilst.

Civilās aviācijas aģentūra norāda, ka gaisa kuģis Latviju pameta 29. oktobrī, pilotam pašam transportējot savu gaisa kuģi. Aģentūra arī norāda, ka šāda tipa gaisa kuģis ir konstruēts tā, ka tas var veikt nosēšanos un pacelšanos arī ārpus lidlaukiem ar asfalta vai betona segumu, proti, var veikt pacelšanos vai nosēšanos arī no pļavām.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu