Energotaupības nolūkos Rīgā gaismas instalācijas nomainīs dzīvā uguns

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: publicitātes

Jau iepriekš tapa zināms, ka energotaupības nolūkos nenotiks gaismas festivāls "Staro Rīga", un pašvaldība atteikusies arī no svētku uguņošanas. Svētku noskaņa pilsētā tomēr būs - pilsētas centrā un apkaimēs svētku noformējumu papildinās dzīvās uguns noformējums.

18. novembrī uguns noformējums būs apskatāms Bastejkalnā, pilsētas kanālā un tā tiltos, Doma laukumā, pie VEF Kultūras pils, Arkādijas parkā un Latgales dārzā, kā arī pie kultūras pils "Ziemeļblāzma".

Pie vairāk nekā 1000 apgaismes stabiem un Rīgas rātsnama būs izvietotas vertikālās karoglentes. Svētku noformējumu galvaspilsētā papildinās arī vairākas karogkonstrukcijas.

Ar Rīgas pašvaldības organizētajiem Lāčplēša dienai un Latvijas proklamēšanas gadadienai veltītajiem pasākumiem vairāk var iepazīties tīmekļvietnē

Rīgas pašvaldības Komunikācijas pārvaldes Ārējās komunikācijas nodaļas projektu koordinators Raimonds Grants iepriekš cerīgi izteicās, ka nākotnē "Staro Rīga" atkal varētu notikt.

Vaicāts, kā vēl elektroenerģijas taupība ietekmēs kultūras dzīvi Rīgā, Grants minēja, ka viss ir procesā: "Mēs par to ļoti domāsim; varbūt pasākumi vairāk notiks pa dienu. Mēs centīsimies nesamazināt kultūras piedāvājumu, lai cilvēki var apmeklēt dažādas norises galvaspilsētā."

Tāpat iepriekš tika pausts, ka nav paredzēts izslēgt dekoratīvo apgaismojumu zīmīgām kultūrvēsturiskām ēkām un Brīvības piemineklim.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu