VIDEO ⟩ "Cik adekvāta ir saimnieces uzvedība?" Sieviete Rīgā brauc ar auto, turot suni pavadā pa atvērtu logu (13)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no aculiecinieka video

"Apollo.lv" lasītājs iesūtījis videomateriālu, kurā redzams, kā otrdien, 29. oktobra pēcpusdienā plkst. 14.45 pie Grīziņkalna parka Ata ielā kāda sieviete brauc ar automašīnu, turot suni pavadā pa atvērtu logu un mājdzīvniekam mēģinot tikt līdzi spēkratam. 

"Suns bija liels, spēcīgs cīņu suns, iespējams, pitbuls," ziņoja lasītājs. Tāpat viņš vērš uzmanību, ka šis incidents notika tieši blakus parkam, kurā atrodas gan bērni, gan citi suņi, gan arī citi pieaugušie.

Video: Sieviete Rīgā brauc ar auto, turot suni pavadā pa atvērtu logu

Lasītājs ir neizpratnē par saimnieces uzvedību, jo suns varēja paskriet zem sievietes auto riteņiem vai kāda cita transporta līdzekļa. Viņš atzīmēja arī to, ka suns tajā brīdī bija bez uzpurņa.

"Galu galā kas notiktu, ja viņš norautos no saites un aizskrietu parkā, kurā atrodas gan suņi, gan cilvēki ar bērniem?" norādīja notikuma aculiecinieks.

"Apollo.lv" sazinājās ar Pārtikas un veterināro dienestu, kā arī ar Pašvaldības policiju. 

Komentāru sniedz PVD Veterināro objektu uzraudzības daļas vadītāja Mairita Riekstiņa:

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) uzsāks administratīvā pārkāpuma lietu, jo video redzamais liecina par iespējamu dzīvnieka īpašniekam noteikto pienākumu, tas ir, nepakļaut dzīvnieku sāpēm un ciešanām, kā arī novērst tā savainošanās iespējas, neizpildi.

Dzīvnieka īpašnieks ir izvēlējies savdabīgu fiziskās slodzes nodrošināšanas veidu dzīvniekam, tomēr attiecībā par cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvnieku, ir jāvērtē dažādi faktori, tostarp - cik ilgi sunim lika skriet, kāds bija mašīnas ātrums.

Lai palīdzētu administratīvā pārkāpuma lietas izskatīšanā, PVD aicina aculiecinieku vērsties dienestā, izklāstot notikušā apstākļus.

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu