"Facebook" mātesuzņēmums "Meta" plāno vērienīgu darbavietu likvidēšanu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: rafapress/Shutterstock

Sociālā tīkla "Facebook" mātesuzņēmums "Meta" šonedēļ plāno likvidēt tūkstošiem darbavietu, tam kļūstot par kārtējo tehnoloģiju uzņēmumu, kas samazina strādājošo skaitu, ziņo ASV mediji.

Laikraksts "Wall Street Journal", atsaucoties uz situāciju labi pārzinošiem informācijas avotiem, norāda, ka darbavietu likvidēšana skars vairākus tūkstošus "Meta" darbinieku, un paziņojums par strādājošo skaita samazināšanu varētu būt gaidāms jau trešdien.

Septembra beigās "Meta" nodarbināja aptuveni 87 000 cilvēku visā pasaulē uzņēmuma dažādajās platformās, starp kurām ir "Facebook", "Instagram" un "WhatsApp".

"Meta" vadītājs Marks Marks Zakerbergs, oktobra beigās prezentējot uzņēmuma trešā ceturkšņa finanšu rezultātus, sacīja, ka darbinieku skaits līdz 2023. gada beigām nepalielināsies, un tas varētu mazliet samazināties. Trešajā ceturksnī "Meta" peļņa bija 4,4 miljardi dolāru salīdzinājumā ar 9,2 miljardiem dolāru pagājuša gada trešajā ceturksnī.

Nesen tehnoloģiju uzņēmumi "Stripe" un "Lyft" paziņoja par vērienīgu darbavietu likvidēšanu, bet "Amazon" pavēstīja, ka nepalielinās strādājošo skaitu pārvaldes birojos.

Tikmēr sociālais tīkls "Twitter" piektdien atlaida pusi no 7500 darbiniekiem, jaunajam īpašniekam Īlonam Maskam veicot plašus pārkārtojumus nedēļu pēc šī uzņēmuma pārņemšanas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu