Menedžeris atklāj precīzu laika nogriezni, kad varētu notikt Usika un Fjūrija cīņa

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Oleksandrs Usiks
Oleksandrs Usiks Foto: AFP/SCANPIX

Oleksandra Usika menedžeris Egiss Klimass sarunā ar "YouTube" kanālu "ID Boxing" nosaucis konkrētu laika periodu, kad varētu norisināties viņa klienta cīņa pret Taisonu Fjūriju.

Usiks augustā uzvarēja Entoniju Džošua, nosargājot sev piederošās Pasaules Boksa asociācijas (WBA), Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) un Pasaules Boksa organizācijas (WBO) supersmagā svara čempiona jostas.

Ukraiņu bokseri uzreiz uz cīņu aicināja Pasaules Boksa padomes (WBC) čempiona jostas īpašnieks Taisons Fjūrijs. Kopš tā laika abi bokseri ir runājuši par citiem potenciālajiem pretiniekiem, bet tagad runas atkal ir atgriezušās pie potenciālās čempiona jostu apvienošanas cīņas.

Klimass skaidro, ka cīņa, visticamāk, notikšot 2023. gada sākumā.

"Pēc cīņas pret Džošua Oleksandrs teica: "Apvienojam titulus! Taison, cīnāmies!" Pēc tam Fjūrijs atgriezās un vēlējās diktēt noteikumus, norādot, ka grib cīnīties vēl šogad. Oleksandra pozīcija bija šāda: "Skaties, es ilgi gatavojos cīņai pret Džošua. Man vajadzīgs laiks, lai sagatavotos. Man ir jāpalīdz savai valstij. Es nevaru uzreiz atsākt treniņus. Sarīkojam cīņu februārī."

"Mēs esam aprunājušies ar promotieriem. Šobrīd aizture ir tikai Taisona Fjūrija lēmums. Mēs sagaidām, ka cīņa norisināsies ne ātrāk par 18. februāri, bet ne vēlāk par 4. martu," sacīja Klimass.

34 gadus vecais Fjūrijs profesionālajā boksā aizvadījis 33 cīņas. Viņa kontā 32 uzvaras, no kurām 23 priekšlaicīgas, un viens neizšķirts. Pret ASV bokseri Deonteju Vailderu 2020. gada februārī izcīnīto WBC čempiona jostu viņš aizstāvējis divas reizes.

Usiks uzvarējis visās 20 cīņās, no tām 13 ar nokautu. 2018. gada janvārī viņš Rīgā Pasaules Boksa supersērijas pirmās sezonas pirmā smagā svara kategorijas pusfinālā pēc punktiem pieveica Mairi Briedi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu