VIDEO ⟩ Pēc ilgākas prombūtnes Durbes jūras ērgļu ligzdā atgriežas Milda un Voldis

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video.

Pēc ilgākas prombūtnes 5. novembrī Durbes jūras ērgļu ligzdā atgriezušies Milda un Voldis, "Apollo.lv" novēroja Latvijas Dabas fonda translētajā tiešraidē.

5. novembrī ap plkst. 7.28 Durbes jūras ērgļu ligzdā ieradās abi jūras ērgļi. Taču pusstundas laikā abi atkal aizlidoja. 

Kā zināms, pēc Raimja pazušanas kopš 2021. gada aprīļa beigām ligzdā ar Mildu kopā uzturējās tēviņš, kuram skatītāji deva vārdu K kungs. Šā gada 18. februārī K kungs kamerā bija redzams pēdējo reizi.

Savukārt šī gada 20. februārī Mildai ligzdā pievienojās jauns partneris - S kungs, kuram vēlāk tika dots vārds Voldis - par godu Ukrainas prezidentam Volodimiram Zelenskim.

15. martā Milda izdēja pirmo olu šogad, kas, salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, bija pāris dienas vēlāk. Otro olu jūras ērgļu mātīte izdēja 18. martā.

Taču 23. martā tiešraides skatītājus pārsteidza interesants notikums - sveša mātīte apēda abas izdētās olas. Putnu, kas izēda olas, Ķuze gredzenojis 2016. gada 25. maijā Jaunpils apkārtnē. Tā bija jauna mātīte, kas sasniegusi ligzdošanas vecumu un meklēja ligzdošanas teritoriju. Ķuze pieļauj, ka svešo putnu vēl redzēs ligzdas tuvumā un konflikti turpināsies.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu