VIDEO ⟩ PSKUS ārsti glābj dzīvību sievietei, izoperējot milzu audzēju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas (PSKUS) ārstiem izdevies glābt jaunas pacientes dzīvību, izoperējot leiomiosarkomu, aortā ieaugušu agresīvu audzēju melones lielumā, vēsta Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".

Ārsti paši atzina, ka sākotnēji bija skeptiski, vai operācija iespējama, bet bez operācijas sieviete dzīvotu vien maksimums divus mēnešus.

"Operācija noritēja septiņas ar pusi stundas, nedaudz nogurām, bet gandarījums bija nenormāls," saka PSKUS Ķirurģijas klīnikas ķirurgs Sergejs Šapovalovs. 

Savukārt PSKUS Ķirurģijas klīnikas vadītājs, profesors Jānis Gardovskis norādīja: "Tas parāda lielu slimnīcu, ar daudzām klīnikām, iespējas. Ka šī sadarbība: ķirurģija, uroloģija, asinsvadu ķirurģija, intensīvā terapija... – kopīgi var to darbu paveikt."

Paciente Alda Bālsa stāsta, ka agresīvais audzējs sevi lika manīt dažu mēnešu laikā. 

Pēc smagās operācijas sieviete ir bezgala pateicīga visiem, kas viņu aprūpēja. Sievietei 1. decembrī ir dzimšanas diena, un viņa saka, ka šogad to svinēs kā nekad. Ja nebūtu PSKUS ārstu, kuri nenobijās, viņa šos Ziemassvētkus nesagaidītu.

Video: "Panorāmas" sižets

Brīdinām, ka sižetā redzami operācijas kadri! 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu