Vācijas likumsargi konfiscē miljoniem vērtas gleznas no Krievijas oligarha jahtas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Vācijas Federālās kriminālpolicijas pārvaldes izmeklētāji pēc kratīšanām uz Krievijas oligarha Ališera Usmanova jahtas "Dilbar" ir konfiscējuši 30 gleznas, kuru kopējā vērtība ir pieci miljoni eiro, teikts Vācijas telekanālu NDR un WDR un laikraksta "Sueddeutsche Zeitung" kopīgā izmeklēšanā.

Gleznas atradās uz jahtas un tur palika, kad kuģis 2021.gada beigās ieradās Hamburgas ostā uz kapitālo remontu. Starp šīm gleznām ir ekspresionista Marka Šagāla darbs.

Atbildot uz ziņu pieprasījumu, Usmanova pārstāvis paziņoja, ka šie mākslas darbi nepiederot oligarham, tāpēc neesot bijis vajadzības par tiem informēt Vācijas varas iestādes.

Minhenes prokuratūra veic izmeklēšanu pret Usmanovu aizdomās par izvairīšanos no nodokļiem, uzskatot, ka šim miljardierim, kurš ir pakļauts Eiropas Savienības (ES) sankcijām, vajadzēja maksāt nodokļus Vācijā.

Frankfurtes pie Mainas ģenerālprokuratūra veic izmeklēšanu pret viņu aizdomās par naudas atmazgāšanu.

Vācijas izmeklētāji septembrī veica kratīšanas Usmanova villās pie Tegernzē ezera un konfiscēja dokumentus. Vēlāk Vācijas tiesībsargājošās iestādes veica kratīšanu uz megajahtas "Dilbar", kas pieder Usmanovam, lai gan viņš pats to noliedz.

ES sankcijas pret Usmanovu tika noteiktas februārī drīz pēc Krievijas pilna apjoma iebrukuma Ukrainā sākuma.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu