"Man vairs nav savu māju." Dziedātāja Lūsēna izlikta no sava īpašuma (29)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Maija Lūsēna 2007. gadā.
Maija Lūsēna 2007. gadā. Foto: Lauris Nagliņš/LETA

Latviešu popmūzikas dziedātāja Maija Lūsēna, kura pazīstama kā grupu "Zodiaks" un "Dāmu pops" dalībniece, nonākusi sarežģītā situācijā. Viņai nācies pamest savas mājas  Rīgā, Nītaures ielā, kur dzīvots un strādāts 21 gadu. Nu viņa spiesta savas dienas vadīt pieticīgā miteklītī, kur pat klavierēm neesot vietas.

Izdevumam "Privātā Dzīve" viņa stāsta: "Strādāt jaunajā dzīvesvietā nevaru. Diemžēl nespēju arī atļauties īrēt plašāku dzīvokli, kur varētu kaut vai glabāt savu darba instrumentu.

Bet pats galvenais, man vairs nav savu māju

– bēniņos izveidotas mākslinieku darbnīcas, ko biju iegādājusies par sertifikātiem un pati izbūvējusi, ieguldot savus līdzekļus," saka dziedātāja Maija Lūsēna, kura šo notikumu uzskata par lielu pārbaudījumu.

Iepriekš tapa zināms, ka aprīlī Maija saņēmusi tiesu izpildītāju vēstuli, ka jāpamet Nītaures ielas nama bēniņi, kur iekārtots viņas dzīvoklis. "Pavasarī vērsos tiesā, meklējot taisnību, bet panācu vien to, ka man deva trīs mēnešus, lai atrastu sev jaunu dzīvesvietu."

"Kādreiz Doma laukumā dziedāju par neatkarību. Un ko saņēmu pretī? Tāda ir tā brīvība – vienkārši atņem mājas. Es tā jūtos, vairs neticu nekam. Domāju, ka notikušais ir konkrētu cilvēku pasūtījums un Dievs vien zina taisnību. Tie cilvēki laimīgi nebūs.

Joprojām nesaprotu, kam ir izdevīgi iznīcināt mākslinieku dzīvi.

Visus šos gadus nespēju īsti ne dziedāt, ne radoši strādāt..." emocionāla ir dziedātāja.

Iepriekš dziedātāja pauda: "Esmu šajā īpašumā ieguldījusi visus savus līdzekļus – pārdevu dzīvokli Sporta ielā, toreiz vēl aizņēmos naudu no ļoti turīga cilvēka, lai visu sakārtotu. Mājai jumtu divas reizes esmu mainījusi, bet mani tagad vienkārši ņem un met ārā, jo kādam, redz, ir sakārojies tikt pie mana īpašuma."

Vairāk lasi izdevuma "Privātā Dzīve" 8. novembra numurā.

Komentāri (29)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu