Elksniņš negrasās pamest "Saskaņu" (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Daugavpils domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš.
Daugavpils domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš. Foto: Zane Bitere / LETA

Daugavpils pilsētas pašvaldības vadītājs Andrejs Elksniņš no partijas "Saskaņa" aiziet neplāno, un pauž pārliecību, ka partijai ir jāmainās, noskaidroja aģentūra LETA.

""Saskaņai" ir jāmainās, un tās vadībā ir jānāk jauniem, spēcīgiem un talantīgiem līderiem," sacīja Elksniņš. "Tādi cilvēki ir mūsu rindās. Vēlēšanu rezultāti ir parādījuši, ka iedzīvotājiem ir jāpiedāvā to interesēm atbilstoša dienaskārtība, un tad "Saskaņai" nākotne būs." Par to, vai tā notiks, lems teritoriālās organizācijas un kolēģi partijas kongresā, domā Daugavpils mērs.

Elksniņš uzskata, ka "Saskaņa" gadu no gada ir spēlējusi spēcīgākā politiskā spēka lomu Latvijā.

"Pirms katras uzvaras ir nepieciešama arī cīņa. Cīņa par vērtībām, dotiem solījumiem, problēmu risinājumiem. Politikā zaudē tie, kas uzvedas kā liels runcis, kad krējuma bļoda blakus. Vēlētājs gadu no gada neies līdzās kā piesiets teļš un visu nepiedos," sacīja politiķis.

Latvijas sabiedrība neizbēgami atgriezīsies pie saskaņas un vienotas nācijas idejas, ir pārliecināts Elksniņš. "Tas ir vienkārši neizbēgami. Mēs esam pārāk maza valsts, lai atļautos turpināt iedzīvotāju dalīšanu. Taču šodien ir jāuzņemas atbildība par pieļautajām kļūdām."

Kā jau ziņots, partijas "Saskaņa" ilggadējais līderis Jānis Urbanovičs aicināja savu partijas biedru, Daugavpils pilsētas mēru Andreju Elksniņu pārdomāt nepieciešamību palikt "Saskaņas" biedru rindās.

Elksniņa izteikumi saistībā ar karu Ukrainā un Krimas piederību pēdējās dienās izraisīja plašu rezonansi. Elksniņš arī kritiski izteicies par "Saskaņas" darbu un nesekmīgo startu 14. Saeimas vēlēšanās, sakot, ka partija vēlēšanās neesot gribējusi uzvarēt un uzvedas kā "liels runcis blakus krējuma bļodai".

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu