Latviete ar drosmīgu pašportretu pēc dzemdībām saņem Anglijas mākslas festivāla galveno balvu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lāsma Poiša Varingtonas muzejā ar savu fotogrāfiju, kas ieguva Varingtonas mūsdienu mākslas festivāla galveno balvu.
Lāsma Poiša Varingtonas muzejā ar savu fotogrāfiju, kas ieguva Varingtonas mūsdienu mākslas festivāla galveno balvu. Foto: Lāsma Poiša/Facebook.com

Latviete Lāsma Poiša ar savu pašportretu uzvarējusi Waringtonas mūsdienu mākslas festivāla fotokonkursā, vēsta laikraksts "Warrington Gaurdian". Festivāla žūrija novērtējusi Lāsmas fotogrāfiju kā godīgu, spēcīgu un konfrontējošu.

Pašportrets ar Lāsmas britu vīra palīdzību tapis uzreiz pēc meitiņas Esmes piedzimšanas. Lāsma procesu raksturojusi kā drosmīgu izpēti, kā tas ir – kļūt par māti. Viņa saka: "Šis temats vizuālajā kultūrā bieži tiek pārlieku romantizēts, kamēr daudzas realitātes, kļūstot par māti, paliek apslēptas. Esmu pagodināta, ka man ir iespēja pārstāvēt mātes un visu, kas saistīts ar kļūšanu par māti, un, iespējams, celt gaismā tēmas par ko parasti nerunā."

Savā "Facebook" lapā Lāsma Poiša raksta: "Kad šī gada sākumā kļuvu par mammu, likās, ka mana topošā karjera fotogrāfijā apstāsies. Taču es turpināju fotografēt, jo tas man palīdzēja labāk saprast apkārtējo pasauli, un esmu lepna, ka man ir iespēja kļūšanu par māti parādīt visās tās krāsās."

Fotogrāfija kopā ar citām konkursa godalgotajām fotogrāfijām apskatāma Varingtonas Mākslas muzeja mākslas galerijā līdz februārim. Nākamgad šajā pašā muzejā notiks Lāsmas Poišas personālizstāde.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu