"Vajadzīgās atbildes nāk pašas." Samanta Tīna dalās ar gūtajām atziņām pa tiešo no Indijas (5)

Gunta Kūla
, Izklaides ziņu redaktore
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: personīgais arhīvs

Dziedātāja Samanta Tīna devusies vēdiskā ceļojumā uz Indiju. Dziedātāja sarunā ar "Apollo.lv" dalās ar savām atklāsmēm un dod ieskatu par savu ikdienu krāšņajā zemē. 

Dziedātāja atzīst, ka šis gads viņai ir liels pārmaiņu gads.

"Šo gadu veltu sev un lietām, kuras vienmēr biju atlikusi skatuves grafika dēļ.

Kā saka, vajag tikai iekustināt pareizos procesus, un viss pats notiek! Šajā gadā vien esmu pabijusi jau kādās astoņās eksotiskās valstīs - Peru, Koreja, un tagad sūtu sveicienus no Indijas!

Es vienmēr esmu sapņojusi par Indiju un nokļūšanu tur. Atceros, ka pusaudžu gados, vecākiem to dzirdot, mamma teica, ka negribētu, lai es braucu, jo es varētu arī tur palikt!"

Vaicāta, ar kādu mērķi viņa devusies uz Indiju, Samanta teic, ka tāda īsti nav. "Kas notiks, tam jānotiek. 

Šeit jūtami nāk atklāsmes un izpratne par pagātni un tagadni, tās tiek apzinātas ļoti straujiem soļiem. Vajadzīgās atbildes nāk pašas, pat neuzdodot jautājumus! Un šis atbildes ir vissvarīgākās!"

Lūgta ieskicēt, ar ko Indija pārsteigusi visvairāk, Samanta stāsta: "Indija kā tāda ir liels pārsteigums! Es neminēšu netīrību - tā ir visur, un vēl vairāk cilvēku galvās visā pasaulē.

Šeit ir cita domāšana, uztvere - dzīvošana un kalpošana dieviem. Ļoti skaisti cilvēki un to rituāli savai ticībai ikdienā.

Samanta arī pati piedalījusies vienā no rituāliem, mērcējoties Gangas upē. "Pati mērcējos tajā - kas ir īpaši svēts rituāls! Ūdens ir tīrs un dzidrs. Kā tas izskaidrojams, nezinu. Nekas neož vai neliecina par ko sliktu, ko esam stereotipiski iedomājušies. Ganga ir nosaukta dievības vārdā un ir atzīta par fizisku personu, jo tiek uzskatīta par dzīvu. Vietējie katru dienu dodas uz upi sevi iesvētīt! Es to to cienu un apbrīnoju."

Dziedātāja arī ieskicēja, kā aizrit viņas ikdiena: "Tā paiet ļoti ātri! Mums gan ar Latviju ir tikai 3,5 stundu starpība. No rīta ir ļoti vēss un vējains, jo esam pie Gangas starp Himalajiem, līdz temperatūra dienas laikā uzkāpj virs 30 grādiem."

Šajā vēdiskajā ceļojumā devušies apmēram 140 cilvēku no visas pasaules. "Mums ir programma katru dienu. No visiem ceļotājiem 12 ir latvieši, ieskatot mani.

Diena rit šādi: brokastis, vēdiskās lekcijas, tempļi, rituāli, vakara lekcijas, ceremonijas! Šeit laiks paskrien ļoti ātri, un jau 21.00 esi noguris, jo aiz loga jau atkal ir tumšs un vēss! Apkārt brīvi staigā svētās govis, pērtiķi un kūp vīraki! Man patīk un tas nemaz nemulsina!"

Samanta Indijā ir vien nepilnu nedēļu, bet pāris dienās gūtas būtiskas atziņas - gan privātas, gan vispārīgas.

"Skaidrs ir viens, ka mēs ļoti daudz dzīvojam savās komforta zonās, kurās ir droši, ietekmējamies un dzīvojam pēc stereotipiem, ko kāds ir izdomājis, pateicis vai lielākā daļa tā uzskata, un tiem sekojam. Un tādā veidā palaižam garām ļoti daudz savas personīgās pieredzes savās dzīvēs, jo bail, jo "fui", jo "taču netīrs" utt.

Uzdrīkstēties izzināt un pieredzēt pašam ir milzīga dāvana, un redzēt lietas savām acīm, ne pēc citu viedokļiem!

Piemēram, jā, šeit ir netīrs, bet vienlaikus te ir tik ļoti labsirdīgi, laipni, smaidīgi un savā ticībā nelokāmi cilvēki ar ārkārtīgi krāšņu kultūru!"

Samanta Indijā uzturēsies vēl trīs nepilnas nedēļas. "Atpakaļ būšu, kad mūsu mīļā Latvija būs kļuvusi par vienu gadu bagātāka!"

Foto: Samanta Tīna Indijā

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu