"Bloomberg": Putins nedosies uz G20 samitu (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Gevorg Ghazaryan/Shutterstock

Kara noziedznieks Vladimirs Putins nepiedalīsies nākamnedēļ gaidāmajā 20 valstu grupas (G20) samitā, jo Kremlis cenšas viņu pasargāt no iespējamās spriedzes, kas varētu rasties, atsaucoties uz avotiem un aģentūru "Bloomberg", vēsta "The Insider".

Saskaņā ar publikāciju Bali samita darba kārtībā dominēs tēma par karu Ukrainā. Viens no aģentūras sarunu biedriem teica, ka Putina vietā Krieviju pārstāvēs ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs.

Iepriekš Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis paziņoja, ka nepiedalīsies G20 pasākumos, ja tajos piedalīsies Putins.

G20 samits notiks 15.-16. novembrī Bali, un uz to ir uzaicināts gan Putins, gan Zelenskis. Sarunā ar portālu "The Insider" politologs un bijušais Krievijas ārlietu ministra vietnieks Georgijs Kunadze Putina lēmumu piedalīties G20 samitā raksturoja kā sakāmvārdu "напрасно отправляться в дальнюю дорогу" ("nav vērts doties garajā ceļā").

Viņš atgādināja, ka 2014. gada G20 samitā neviens negribēja runāt ar Putinu vai pat sēdēt ar viņu pie viena galda pusdienās. Krievijas līderis "sēdēja viens un devās mājās, negaidot oficiālo pasākumu beigas", norādīja Kunadze.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu