15% Latvijas iedzīvotāju saņēmuši algas pielikumu saistībā ar augsto inflāciju, noskaidrots aptaujā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nauda. Ilustratīvs attēls.
Nauda. Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijā 15% iedzīvotāju ir saņēmuši algas pielikumu saistībā ar augsto inflāciju, atklāja personāla atlases uzņēmumā SIA "Nextra Latvia", atsaucoties uz kompānijas veiktās aptaujas datiem.

Vienlaikus 6% respondentu norādījuši, ka uzņēmuma vadība tuvākajā laikā palielinās viņiem algu.

Tajā pašā laikā 35% Latvijas iedzīvotāju algas pielikumu pagaidām nav saņēmuši, taču cer, ka darba devējs plāno palielināt algu tuvākajā laikā, bet katrs piektais ir pārliecināts, ka uzņēmuma vadības plānos nav algas palielināšana.

Tāpat aptaujas dati liecina, ka algas galvenokārt ir palielinātas Rīgā, proti, 17%, kamēr reģionos šis īpatsvars ir 12-14%, kā arī augsti kvalificētiem speciālistiem.

Aptaujā 16% respondentu ar augstāko izglītību norādījuši, ka viņi jau ir saņēmuši algas pielikumu, bet vēl 8% plāno saņemt to tuvākajā laikā. Taču starp cilvēkiem ar vidējo un vidējo speciālo izglītību algas pielikumu ir saņēmuši vai plāno saņemt attiecīgi 18% un 15%.

Algas palielinājumu, pēc aptaujas datiem, galvenokārt ir saņēmuši iedzīvotāji, kuri pelna 1251 eiro un vairāk. Aptaujā secināts, ka starp tiem, kuru alga ir no 551 eiro līdz 1000 eiro, 11% ir saņēmuši algas palielinājumu, savukārt starp tiem, kuri pelna no 1251 eiro līdz 1500 eiro, 22% ir saņēmis algas pielikumu. Vienlaikus starp tiem, kuri pelna 1501 eiro un vairāk, algas palielinājumu ir saņēmis 31%.

Aptauju pētījumu aģentūra "Norstat Latvija" veica 2022. gada oktobrī, aptaujājot 1000 Latvijas iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 74 gadiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu