Kingas kausa pirmajā mačā Ostapenko tiksies ar WTA piektā simta tenisisti Pašeku

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Tairo Lutter

Billijas Džīnas Kingas kausa izslēgšanas kārtas dueli pret Austrijas komandu uzsāks Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko, kuras pretiniece būs Tamira Pašeka, noskaidrojās ceturtdien notikušajā izlozē.

Pašeka WTA rangā ieņem 492.vietu, kamēr Ostapenko ir 18.pozīcijā.

Pirmās spēles sākums paredzēts rīt plkst.13.45 pēc Latvijas laika.

Latvijas pieteikumā ir Ostapenko (WTA 18.), Daniela Vismane (WTA 266.) un Diāna Marcinkēviča (300.), kā arī reitingā neesošā Beatrise Zeltiņa, bet nav iepriekš sastāvā iekļautās Darjas Semeņistajas (WTA 254.). Latvijas izlases kapteinis būs Adrians Žguns.

Tikmēr Austrijas izlases kapteine Mariona Maruska komandas sastāvā iekļāvusi Sinju Krausu (WTA 197.), Barbaru Hāsu (WTA 396.), Tamiru Pašeku (WTA 492.) un Melāniju Klafneri (WTA 652.). Šīs tenisistes ir Austrijas nākamās četras raketes aiz valsts pirmā numura Jūlijas Grāberes (WTA 84.), kura šoreiz nevarēs doties talkā valstsvienībai.

Otrajā vienspēlē Vismane spēlēs ar mājinieču līderi Krausu, kura trešajā mačā stāsies pretī Ostapenko.

Ceturtajā vienspēlē plānots, ka tiksies Vismane un Pašeka, kamēr dubultspēlē Marcinkēviča/Zeltiņa mērosies spēkiem ar Krausu/Klafneri.

Piektdien un sestdien Kingas kausa "play-off" duelis tiks aizvadīts Vīnes dienvidaustrumu piepilsētā Švečātā. Spēles norisināsies iekštelpās uz māla seguma kortiem.

Astoņas izslēgšanas dueļu uzvarētājas izcīnīs iespēju spēlēt 2023.gada kvalifikācijas turnīrā, bet zaudētājas cīnīsies reģionālajās grupās.

Šopavasar Latvijas tenisistes Kingas kausa kvalifikācijas spēlēs piekāpās Kanādas tenisistēm un nekvalificējās finālturnīram. Šajās spēlēs latvietes spēlēja bez Ostapenko un Anastasijas Sevastovas.

Par Federāciju kausu iepriekš dēvētais tenisa turnīrs pērn tika pārsaukts par Billijas Džīnas Kingas kausa izcīņu. Turnīrs pēc valstu pārstāvības ir lielākās ik gadu rīkotās sporta sacensības nacionālajām sieviešu komandām.

Bijusī ASV tenisiste Billija Džīna Kinga ir divpadsmitkārtēja "Grand Slam" turnīru uzvarētāja. Viņas rēķinā ir arī 16 uzvaras "Grand Slam" turnīros dubultspēlēs.

Kingu uzskata par vienu no ievērojamākajām līdztiesības cīnītājām tenisā, cenšoties panākt vienādas tiesības vīriešiem un sievietēm.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu