VIDEO ⟩ Ūdenslīdēja iemūžina unikālus kadrus ar astoņkāji. "Milzīgie taustekļi bija uz manas sejas."

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Kānādiešu ūdenslīdējai izdevies iemūžināt unikālus zemūdens kadrus, kuros liels astoņkājis lēnām tuvojas kamerai, līdz to pilnībā "apskauj", vēsta "The Guardian". 

Kādā mākoņainā rītā Andrea Hamfrija ar vairākiem draugiem devās Sališu jūras ūdeņos pie Vankūveras salas austrumu krasta, lai parādītu viņiem šī reģiona nenovērtēto skaistumu.

"Cilvēki saka, ka šeit ir tumšs un drūms. Bet, kad jums ir gaismas, jūs redzat visas varavīksnes krāsas. Tas ir neticami. Esmu nirusi vairāk nekā 675 reizes, un, manuprāt, šis ir viens no labākajiem niršanas gadījumiem pasaulē,” sacīja ūdenslīdēja.

Hamfrija stāstīja, ka laiku pa laikam pamana astoņkājus paslēpušos savos midzeņos, taču šoreiz brīdi pēc ieniršanas viņi ieraudzīja retu skatu - astoņkāji atklātā laukā.

Dzīvnieks ātri tuvojās viņas draugam, pieglaužot savus taustekļus maskai un aprīkojumam. Hamfrija sāka fotografēt unikālo mirkli, līdz astoņkājis pievērsās viņai pašai.

Viņas kamera iemūžināja ziņkārīgo būtni, kas tuvojas, līdz izstiepj taustekļus un viņu apskauj.

"Tas vienkārši pieskārās kamerai, manām lūpām, apskāva mani. Šie milzīgie taustekļi bija uz manas sejas un maskas," sacīja Hamfrija. "Katru reizi, kad es atkāpos no tā, astoņkājis nāca man pakaļ. Un tas bija tik pārsteidzoši un iedvesmojoši."

Nākamās 40 minūtes astoņkājis pavadīja ūdenslīdēju tuvumā, apskatot viņu niršanas aprīkojumu un īpaši interesējoties par kameru.

"Tas nemitīgi mainīja manas kameru sistēmas apgaismojumu un aiztika to," viņa teica.

Visā tikšanās laikā astoņkājis saglabāja savu dziļi sarkano krāsu, nekad nemainot to uz pelēcīgo toni, kas būtu bailīgam vai agresīvam astoņkājim.

Sieviete stāsta, ka pēc video ievietošanas sociālajos tīklos tas ātri ieguva popularitāti, dažu dienu laikā savācot desmitiem tūkstošu skatījumu. Taču reakcija saņemta ne tikai virtuālajā vidē - kāds garāmgājējs pēc video izplatīšanās uzrunājis Hamfriju, nosaucot viņu par "astoņkāju dāmu".  

Astoņkāji tiek uzskatīti par visgudrākajiem bezmugurkaulniekiem. Viņi ir lietpratīgi atdarinātāji, spējot kopēt apkārt esošo akmeņu un jūras iemītnieku krāsu un faktūru.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu