"Kāda būs šī bērna ikdiena?" Zobārste vērš sabiedrības uzmanību uz bērnu zobu kopšanu (9)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Bērnu zobārste Airisa Leščinska, kura strādā Liepājas Reģionālajā Slimnīca, sociālo tīklu vietnē "Facebook" publicējusi ainu no savas darba ikdienas, vēršos sabiedrības uzmanību.

Leščinska raksta: "Ainiņa no manas darba ikdienas. Šādi izskatās trīs gadus veca bērniņa zobi. No 20 piena zobiem bojāti ir 14. 11 zobi ir ar smagiem iekaisuma procesiem žokļa kaulos. Šos zobus nācās ekstrahēt. Trīs zobus varēja saplombēt. Bērnam turpmākos gadus, līdz sāks šķilties pastāvīgie zobi, būs jādzīvo ar deviņiem zobiem.

Kāda būs šī bērna ikdiena? Diskomforts,apgrūtināta barības uzņemšana, traucēta valodas attīstība, apgrūtināta socializācija. Pie šīs situācijas ir vainojami tikai un vienīgi vecāki,kuri nerūpējās par sava bērna zobiem, liekot tam dzīvot sāpēs un ciešanās. Un šeit nekādā gadījumā nav vainojamas "rindas pie zobārsta"."

Zobārste norāda, ka bērniņa vecāki palīdzējuši tīrīt zobus un pirkuši jogurtus, saldos pieniņus, suliņas un konfektes, kuras bērns lielā daudzumā bija patērējis.

"Vecāki, atcerieties, ka bērns tā ir atbildība un rūpes. Jums jādara viss, lai bērns būtu vesels un laimīgs. Rūpīga zobu kopšana ir katra vecāka pienākums," bērnu zobārste uzsver.

Arī iedzīvotāji nav palikuši vienaldzīgi uz šo ierakstu. Kāda iedzīvotāja zem šī ieraksta dalījusies ar savu viedokli: "Lūk, šajā gadījumā un daudzos citos līdzīgos vainojami tikai un vienīgi vecāki. To, ka bērnam zobi ir jātīra regulāri un jau sākot ar 1. zobiņu, to kaut vai ierakstot jautājumu "Google" var izlasīt ikviens no vecākiem. Pat tad, ja neviens no dakteriem par to neko nav stāstījis. Tās ir un vienīgi vecāku bezatbildības sekas."

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu