FOTO ⟩ "Tās bija īstas šausmas..." Igaunijā atklāta pagrīdes kaķu audzēšanas "fabrika"

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: MTÜ Cats Help.

Igaunijas dzīvnieku tiesību aktīvisti "MTU Cats Help" ziņo par kārtējo dzīvnieku audzēšanas "fabriku". Trešdien, 9. novembrī, izglābti 11 persiešu un eksotisko šķirņu kaķi. Tagad kaķēni tiks ārstēti, un tad viņiem meklēs jaunus saimniekus, vēsta medijs "Postimees".

Trešdien "MTU Cats Help" kādā pagrīdes kaķu audzētavā atņēma 11 "tīršķirnes" kaķus. Tikai četri no viņiem bija pieauguši, pārējie bija apmēram četrus mēnešus veci kaķēni.

"Tā kā kaķi nebija baroti ar labu barību, kaķi ir maza izmēra, viņu kažoki ir ļoti netīri, un ķepas ir notraipītas ar izkārnījumiem. Viņi dzīvoja netīrā istabā ar nepatīkamu smaku," stāsta dzīvnieku tiesību aktīvisti.

"MTU Cats Help" fotoattēli parāda, kā izskatās "tīršķirnes kaķi", kas sludinājumu portālos tiek pārdoti par zemu cenu.

"Diemžēl mēs nevarējām nofotografēt telpu, kurā tika turēti kaķi, jo mums bija jāuztur labas attiecības ar slepeno audzētāju, līdz tika noķerts pēdējais kaķis, bet ticiet mums, tās bija patiesas šausmas.

Foto: Igaunijā atklāta pagrīdes kaķu audzēšanas "fabrika"

Kas bija tikai vienas smacējošas smakas vērts, nemaz nerunājot par pašu netīrību," dalās pārstāvji.

Dažiem kaķiem jau ir parādījušies iekaisuma procesi. "Visi kaķi, kuru vecums un svars atļauj, tiks sterilizēti vai kastrēti," saka dzīvnieku tiesību aktīvisti.

Šobrīd prognozes par ārstēšanās izmaksām sasniedz aptuveni 3000 eiro, taču pēc turpmākiem izmeklējumiem un procedūrām šī summa var būtiski pieaugt.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu