FOTO ⟩ Kremlis pārsteidz ar savā mājaslapā atrodamo karti (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Krievijas varas iestāžu izdotā valsts karte, kur pievienotas okupētās Ukrainas teritorijas. Ilustratīvs attēls.
Krievijas varas iestāžu izdotā valsts karte, kur pievienotas okupētās Ukrainas teritorijas. Ilustratīvs attēls. Foto: AFP/SCANPIX

Kremļa oficiālajā mājaslapā esošajā kartē nav redzamas nesen okupētās teritorijas - Doneckas, Luhanskas, Hersonas un Zaporižjas apgabali, ziņo medijs "Insider".

Dažas no okupētajām Ukrainas teritorijām, kuras Krievijas diktators Vladimirs Putins pēc tur notikušajiem pseidoreferendumiem pievienoja Krievijai, jau ir atbrīvojuši Ukrainas bruņotie spēki.

Foto: Ekrānuzņēmums

Piemēram, 11. novembrī Ukrainas bruņotie spēki atgriezās Hersonā, ko Krievija it kā uzskata par savu teritoriju. Tajā pašā laikā visi okupētie reģioni ir oficiāli iekļauti Krievijas konstitūcijā. Tostarp nekontrolētā Zaporižja un tagad arī Hersona.

Jau ziņots, ka Ukrainas spēki līdz piektdienai ir atbrīvojuši no krievu okupācijas vairāk nekā 3000 kvadrātkilometru lielu teritoriju valsts dienvidos.

Ukrainas Aizsardzības spēku pavēlniecībai ir zināms, ka šajā teritorijā vēl ir palikušas Krievijas karaspēka apakšvienības, kuras "droši vien mēģinās sarīkot diversijas pasākumus".

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu