Inflācijas dēļ katrs otrais Latvijas autovadītājs plāno atlikt ar auto saistītus izdevumus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lietoto auto tirgus AS "Longo Group" tirdzniecības vieta Mūksalas ielā.
Lietoto auto tirgus AS "Longo Group" tirdzniecības vieta Mūksalas ielā. Foto: Evija Trifanova/LETA

Inflācijas un cenu kāpuma rezultātā katrs otrais Latvijas autovadītājs plāno atlikt ar automašīnu saistītus izdevumus, noskaidrots "Citadele Leasing" oktobrī veiktajā iedzīvotāju aptaujā.

Uzņēmuma pārstāvji norāda, ka ar vairāku izdevumu ierobežošanu, piemēram, automazgātavas pakalpojumu, profesionāla salona tīrīšanu, auto aksesuāru iegādi, ir iespējams samazināt izmaksas, tomēr ir vairāki auto apkopes darbi, kurus, veicot savlaicīgi, var izvairīties no neparedzētas un dārgas servisa apmeklēšanas.

Vienlaikus "Citadele Leasing" pārstāvji aicina iedzīvotājus sagatavot auto ziemai laikus, tostarp arī pārbaudot, vai vējstiklu slotiņas nav nolietojušās, ielejot ziemas vējstiklu šķidrumu, pārbaudot sprauslas, kā arī ielejot ziemas dzesēšanas šķidrumu. Tāpat ieteicams pārbaudīt automašīnas akumulatoru, jo tā mūžs ir vidēji četri gadi.

"Citadele Leasing" vadītājs Latvijā Pēteris Plaudis skaidro, ka "uzturēt auto labā kārtībā ir ne tikai nepieciešams drošības dēļ, bet tas palīdzēs arī ietaupīt ilgtermiņā, jo tik bieži nebūs nepieciešami nopietni remontdarbi. Ziema prasa īpašu uzmanību, jo auto ietekmē vairāki nelabvēlīgie faktori - sniegs, ledus, sāls, auto slīdēšana un biežāki negadījumi. Skaidrs, ka ne visas situācijas iespējams paredzēt, tomēr diezgan lielu daļu no izdevumiem un negadījumiem var novērst, iepriekš parūpējoties par savu auto".

Aptauju veica banka "Citadele" kopā ar pētījumu aģentūru "Norstat", tiešsaistē aptaujājot 1008 respondentus vecumā no 18 līdz 74 gadiem.

"Citadele Leasing" ir "Citadele" grupas uzņēmums ar filiālēm Igaunijā un Lietuvā, kas Baltijas privātpersonām un uzņēmumiem piedāvā pilnu līzinga pakalpojuma klāstu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu