Cēsīs atklāts jauns rotācijas aplis

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Cēsis/Facebook.com/Publicitātes foto

Cēsīs satiksmei atklāts jaunais rotācijas aplis Valmieras un Dzintara ielas krustojumā, tādējādi palielinot krustojuma caurlaidspēju un paaugstinot satiksmes drošību, informēja pašvaldība.

Izbūvējot apļveida krustojumu, veidots saprotams ielas sadalījums starp autobraucējiem, gājējiem un velosipēdistiem. Ir nodrošināta iespēja perspektīvā turpināt veloceļa izveidi Valmieras un Dzintara ielās, kā arī uzlabota piekļuve apkārtējiem īpašumiem, publiskajiem infrastruktūras objektiem un uzņēmējiem, norāda pašvaldībā.

Apļa būvdarbu laikā nomainīti arī maģistrālie siltumtīkli no vecām kanāla tipa caurulēm uz jaunām, rūpnieciski izolētām caurulēm, uzlabojot siltumapgādes sistēmas drošību un samazinot siltuma zudumus.

Kopējās būvniecības izmaksas ir 497 744 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa. Būvdarbus veica SIA "Limbažu ceļi".

Ceļu būvnieka "Limbažu ceļi" apgrozījums pagājušajā gadā bija 23,957 miljoni eiro, kas ir par 7,1% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa samazinājās vairākas reizes un bija 145 188 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Uzņēmums reģistrēts 1991.gadā, un tā pamatkapitāls ir 742 739 eiro. Uzņēmums pieder SIA "Ceļu būves firma "Binders"", kurā pa 30% katram pastarpināti pieder Alvim Tanbergam un Normundam Lustem, bet 40% - SIA "NULE 7", kuras lielākā īpašniece ar 62,06% daļu pastarpināti ir Spodra Garkāne, 20,85% daļu pastarpināts īpašnieks ir Kaspars Garkanis, bet 17,08% pieder Lihtenšteinā reģistrētam fondam "Worton Familienstifung".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu