VIDEO ⟩ Zutis "Milžu cīņās" izcīna pirmo uzvaru savā MMA karjerā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Mareks Bērziņš

Pēc divu gadu ilgas pauzes MMA sportā ar uzvaru atgriezies boksa smagsvars Kristaps Zutis, kurš aizvadītajā nedēļas nogalē Tukumā notikušajā cīņā pirmajā raundā ar tehnisko nokautu uzvarēja Soslanu Gasijevu no Gruzijas.

Divkauju ar agresīviem uzbrukumiem iesāka Gasijevs, kurš, saīsinot distanci, satvēra latvieti un ar metienu nogāza to parterā. Zutim bija jāaizsargājas un jāmeklē iespējas, lai pieceltos atpakaļ kājās, taču gruzīna spēcīgie sitieni neļāva to izdarīt.

Pēc vairākiem neveiksmīgiem mēģinājumiem tikt prom no partera un atgriezties stājā, cīņas otrajā minūtē Zutim tomēr tas izdevās. Pieceļoties stājās viņš akcentu lika uz tūlītēju pretuzbrukumu, izmantojot sitienus ar kājām un ceļiem. Sportisti apmainījās ar vairākiem sitieniem, taču precīzāks šajā sitienu apmaiņā bija Kristaps Zutis, un ringa tiesnesis bija spiests apstādināt cīņu.

Zuša kontā šī ir pirmā uzvara pēc MMA noteikumiem. Debijas cīņā, kas notika 2019. gadā, sabilnieks piekāpās Latvijas čempionam amatieriem Dainim Peipiņam (1-0).

Cīņā par vakanto Latvijas čempiona titulu MMA pusvidējā svarā starp Artūru Leisānu (5-4) un Armandu Tīlenu (3-3), sportisti cīņu būrī aizvadīja visus trīs atvēlētos raundus un tā noslēdzās pēc tiesnešu lēmuma. Sānu soģi uzvaru pēc punktiem atdeva Leisānam, kronējot to par jauno Latvijas čempionu. Pēc zaudējuma Tīlens sociālajos tīklos rakstīja, ka pēc šīs sakāves pamet profesionālo cīņas sportu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu