"Iespējams, sākotnēji bija "pālī", bet gribējās mīļāk." Sociālo tīklu lietotāji par jauno policijas kampaņu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Valsts policija/Publicitātes foto

Valsts policijas jaunā satiksmes drošības kampaņa "Nebrauc lempī" raisa diskusijas. Ko tas vispār nozīmē – nebraukt lempī? Mikroblogošanas vietnē "Twitter" jau raisās diskusija par to, kas īsti domāts ar kampaņas galveno varoni, pareizāk sakot, nevaroni – lempi.

Anastasija Tetarenko-Supe raksta: "Es zinu, ka nevajag un nedrīkst braukt "pālī", "pi**ī", "bezfilmā", "komā", "hlamā", "toņķī", "sutā", pi*elē", "ķīselī", "vafelē", "ķiņķelī", "švammē", "lopā", "burās", "autā", "žvingulī", lupatās", "kramā", "flaķī", "ķitē", "tūtā". Tagad arī "lempī" nedrīkst. Lai arī kā tas būtu."

Juta C piebilst: "Pilnīgi visi minētie ir saprotamāki par "lempī"."

Miks Jēgeris: "Iespējams, sākotnēji bija "pālī", bet gribējās mīļāk."

Māra Treiberga: "Mja, pašiem sava sinonīmu vārdnīca. Visādi dzirdēti, bet lempis tak Pūkā! Kas tam pašam reibumam vainas? Vai tad pālī, nepārprotami."

Kaija Skujiņa domā tā: "Tādas mīļas multeņu reklāmas nostrādātu uz bērniem, ne jau dzērājšoferiem. Lempis vispār nesaistās ar alkohola lietotāju, kurš pēc tam sēžas auto pie stūres. lempis drīzāk ir neveikls cilvēks, nevis dzērājs."

Daži komentētāji uzskata – šis vārds izvēlēts ar nolūku piesaistīt uzmanību. "Twitter: lietotājs balc saka: "Lielākā daļa no reklāmām, ko mēs uzskatām par debili stulbām, tādas taisītas apzināti, lai tās vispār pamana kopējā informācijas gūzmā."

Kaija raksta: "Pirmā doma "nebrauc lempī"? Neveikls braucējs, kurš velkas un baidās braukt ātrāk vai apdzīt traktoru, līdz ar to bremzē satiksmi."

Rihards Muciņš atbild: "Bet tāds jau arī ir vēstījums: iedzēris pie stūres tu neesi varonis, bet lempis."

Kaija: "Man piedzērušais pie stūres vai ne pie stūres drīzāk ar lopu nevis lempi saistās."

Tviterists Baron Lummerschïed kampaņas vēstījumu iztulko kā pamudinājumu: "Īzī - ja sadzēries, tad netūļājies, bet mauc gāzi grīdā!" Jo "Tezaurs.lv" skaidro, ka "lempīgs" latviešu valodā nozīmē – neveikls, tūļīgs, nevīžīgs.

Jānis Baltiņš par jauno kampaņu neizpratnē: "Nu kas tas ir? CSDD adoptēja smago kāju, Valsts policijā nu ir lempis. Runā, ka iedomu draugu ieviešana ir aizsargmehānisms nespējai paskatīties sejā realitātei un nosaukt lietas to patiesajos vārdos. Gaidu iespēju izsaukt policijas eksorcistu un krustojumos satikt dežūrbubuļus."

Nu ko – diskusija sākusies! Lai nu kā – nebrauc ne lempī, ne lopā! Dežūrbubulis tevi noķers kā likts.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu