Divās universitāšu pilsētiņās ASV nogalināti septiņi studenti

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Traģēdijas vieta Virdžīnijas universitātes pilsētiņā Šarlotsvilā, ASV.
Traģēdijas vieta Virdžīnijas universitātes pilsētiņā Šarlotsvilā, ASV. Foto: AP/Scanpix

ASV divās universitāšu pilsētiņās notikuši traģiski un vardarbīgi notikumi, kuros kopumā nogalināti septiņi studenti, pirmdien, 14. novembrī, paziņojušas varasiestādes.

Virdžīnijas universitātes pilsētiņā Šarlotsvilā svētdienas vakarā apšaudē nogalināti trīs cilvēki un vēl divi ievainoti. Aizdomās par apšaudes sarīkošanu tiek turēts students, kuru policija aktīvi meklē. Viņš tiek uzskatīts par bruņotu un bīstamu.

Virdžīnijas gubernators Glens Jangkins paziņoja, ka štata policija sadarbojas ar universitātes pilsētiņas policijas nodaļu un vietējām varasiestādēm, un aicināja vietējos iedzīvotājus patverties drošībā, kamēr varasiestādes neatradīs aizdomās turamo.

Otrs incidents noticis Aidaho štatā, kur kādās mājās netālu no Aidaho universitātes pilsētiņas svētdien tika atrasti miruši četri studenti. Policija uzskata, ka notikusi slepkavība.

Tikmēr Mičiganas štatā netālu no Detroitas policija pirmdien pārmeklēja Oklendas universitātes pilsētiņu, meklējot divus bruņotus aizdomās turamos, tviterī paziņoja universitāte, aicinot studentus un darbiniekus nedoties uz mācību iestādi.

ASV pēdējos gados pieaugusi vardarbība, kurā tiek izmantoti ieroči, un apšaudes skolās notiek satraucoši bieži.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu