"Krievu makdonalds" atver restorānus ārpus Krievijas (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Vkusno I Tochka" Krievijā.
"Vkusno I Tochka" Krievijā. Foto: AFP / Scanpix

Krievijas pārveidotā "McDonald's" ātrā ēdināšanas ķēde "Vkusno I Tochka" ("Garšīgi un punkts") ir kļuvusi par starptautisku uzņēmumu, atverot restorānus Baltkrievijā, raksta "Euronews". 

"Mēs ieejam jaunā tirgū," sacīja ķēdes īpašnieks Aleksandrs Govors. "Tagad "Vkusno I Tochka" darbosies ne tikai Krievijā, bet arī Baltkrievijā."

"Tas ir tikai sākums," viņš piebilda.

Plānots atvērt 25 "Vkusno I Tochka" restorānus sešās pilsētās Baltkrievijā.

Piektdien "Vkusno I Tochka" paziņoja, ka tas "pabeidz" franšīzes līgumu ar Baltkrievijas ātrās ēdināšanas restorānu tīklu, kas pieder "KSB Victory".

Viņi "sāks strādāt ar jauno zīmolu dažu nedēļu laikā pēc tam, kad būs pabeigtas visas nepieciešamās juridiskās procedūras un būs atrisināti organizatoriskie jautājumi", ziņoja Krievijas ziņu aģentūra TASS, piebilstot, ka šis solis "izglābs" vairāk nekā 2000 darbavietu.

Foto: Maskavā atver "Vkusno i Tochka"

Līdz pārejai šie ātrās ēdināšanas restorāni Baltkrievijā turpinās darboties ar "McDonald's" zīmolu.

ASV ātrās ēdināšanas gigants "McDonald's" 14. martā slēdza visus savus restorānus Krievijā, reaģējot uz iebrukumu Ukrainā. Visas tirdzniecības vietas tika pārdotas "Govor" kā vietējam licenciātam, kurš uzsāka visaptverošu zīmola maiņu.

Krievijas "McDonald's" restorāni tika atvērti 12. jūnijā ar jaunu nosaukumu, logotipu un ēdienkarti.

Kopš atvēršanās 800 restorānus ir skārušas piegādes ķēdes problēmas, tostarp kartupeļu un gāzēto dzērienu deficīts.

"Vkusno I Tochka" ir noklusējis konkrētu informāciju par uzņēmuma pārdošanas rezultātiem, ieņēmumiem un rentabilitāti, lai gan tās izpilddirektors Oļegs Parojevs iepriekš ir zīmējis rožainu priekšstatu par uzņēmuma bagātību. Septembrī viņš žurnālistiem sacīja, ka ķēde ir pārdevusi vairāk nekā 1,2 miljonus burgeru, apgalvojot, ka dažkārt tā baudīja lielāku pārdošanas apjomu nekā ar "McDonald's" zīmolu.

Savas darbības sešu mēnešu laikā "Vkusno I Tochka" paziņojumā norādīja, ka ir pilnībā atguvusies no iepriekšējām piegādes ķēdes problēmām un pielāgojusi loģistiku, nodrošinot visu savu uzņēmumu "raitu darbību".

Pašlaik "Vkusno I Tochka" darbojas 62 Krievijas reģionos, un ir atvērti vairāk nekā 830 restorāni.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu