"No rītdienas sākšu jaunu nodaļu." Banki par veiksmēm pie izlases stūres un tālākajiem karjeras plāniem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Latvijas basketbola izlases treneris pēc uzvaras pār Lielbritāniju sarunā ar žurnālistiem atklāja, ka drīzumā sāks gaitas arī pie kāda kluba stūres.

Jau ziņots, ka Latvija, kas piektdien nodrošināja ceļazīmi uz 2023.gada Pasaules kausa finālturnīru, atlases cikla otrā posma astotajā mačā ar rezultātu 79:63 (22:17, 18:11, 18:12, 21:23) uzvarēja Lielbritāniju.

"Vēl vienu reizi apliecinājām savu mentalitāti, saglabājām koncentrēšanos, neskatoties uz sasniegumiem, un iepriecinājām fanus vēl vienu reizi. Tas ir labākais sasniegums visiem, kuri bija iesaistīti. Misijas izpildīšanā tika iesaistīti gan visi spēlētāji, kuri pievienojās izlasei visu logu laikā, kā arī visi mani kolēģi - treneri, personāls. Tikai visi kopā paveicām šo darbu," pēc panākuma preses konferencē teica treneris.

Lai gan galvenais mērķis jau ir izpildīts, Banki izcēla, ka priekšā vēl ir palikušas divas kvalifikācijas spēles, kurās arī būs jāizcīna uzvaras.

"Turpināt strādāt kopā ar Latviju, izveidot labāko sastāvu nākamajam logam un izcīnīt vēl divas uzvaras," tuvākos mērķus un uzdevumus ieskicēja treneris. "Mēs jau kvalificējāmies, bet tāpat izlozē vēlamies būt ar labāko ranga vietu, kāda vien ir iespējama. Jākrāj uzvaras."

Tāpat Banki atklāja, ka brīdi, kad pievienojās Latvijas izlasei pirms sākās Pasaules kausa kvalifikācija, viņš jutis pesimistisku noskaņojumu no visiem apkārtējiem.

"Pirms kvalifikācijas visi bija pesimistiski noskaņoti. Es atceros, ka viens žurnālists man atsūtīja podkāstu, kurā runāja par manu ierašanos šeit," stāstīja Banki. "Viņi teica, ka tiek piesaistīts ārzemju treneris situācijā, kad visi zina, ka Latvijas izredzes kvalificēties Pasaules kausam ir nulle."

Mačā pret Lielbritāniju salīdzinoši liels spēles laiks bija desmit no 12 sastāvā iekļautajiem spēlētājiem, taču iepriekšējā spēlē pret Grieķiju vairāk tika izmantota septiņu, astoņu spēlētāju rotācija.

"Nav iespējams spēlēt divas tik augstas intensitātes spēles, neiesaistot visus spēlētājus. Arī pret Grieķiju visi bija gatavi spēlēt, bet šeit visi varēja dot pienesumu katrā uzbrukumā. Nav svarīgas minūtes, bet gan tas, ka spēlētāji vēlās šeit būt," izcēla treneris.

Strēlnieks pret Lielbritāniju spēlēja nedaudz mazāk kā četras minūtes, un Banki atklāja, ka pie vainas bijis neliels savainojums. Viņš norādīja, ka tas nav nekas nopietns, taču komandas medicīniskais personāls ieteicis viņam nedoties laukumā.

Vēl treneris pastāstīja, ka šobrīd nedomā par līguma pagarināšanu ar Latvijas izlasi, taču jau rīt viņš sākšot savu darbu arī kādā citā vietā, kuru vēl neatklāja. "No rītdienas sākšu savā karjerā jaunu nodaļu. Tas ir laiks man nedaudz kustēties uz priekšu. Esmu gatavs šeit būt februārī. Domāju, ka šajā gadījumā ir vieglāk runāt par gūtajām emocijām nevis līgumu." "No rītdienas sākšu jaunu nodaļu, jaunā valstī, izmantošu jaunu iespēju," viņš piebilda.

Kvalifikācijas otrā posma I apakšgrupā pārliecinošā pirmā vietā ar septiņām uzvarām astoņās spēlēs ir Latvija, pa četrām uzvarām septiņos mačos guvušas Serbija un Grieķija, pa trīs uzvarām ir Turcijai un Beļģijai, bet vienreiz uzvarējusi Lielbritānija.

Kvalifikācijas turnīra pēdējā spēļu ciklā 2023.gada februāra beigās Latvijas izlasi gaida izbraukums uz Turciju un spēle savā laukumā ar Grieķiju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu