Zelenska uzruna G20 samitā: Tagad ir laiks izbeigt Krievijas destruktīvo karu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Volodimirs Zelenskis.
Volodimirs Zelenskis. Foto: Ukraine Presidency/SIPA/SCANPIX

Tagad ir laiks izbeigt Krievijas destruktīvo karu un glābt tūkstošiem dzīvību, otrdien video uzrunā G20 samitā Bali pavēstīja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

"Esmu pārliecināts, ka tagad ir laiks, kad Krievijas destruktīvais karš ir jāaptur un to var apturēt," sacīja Zelenskis. "Tas izglābs tūkstošiem dzīvību."

Zelenskis nosodīja "ārprātīgos kodolieroču draudus, kurus izsaka Krievijas amatpersonas".

"Nav un nevar būt nekādi attaisnojumi kodolšantāžai," viņš piebilda, pateicoties "G19", kas "to uz to skaidri norādījusi".

Ukrainas līderis arī aicināja paplašināt un uz nenoteiktu laiku pagarināt ar ANO un Turcijas starpniecību noslēgto labības darījumu, kura termiņš beigsies 19.novembrī.

"Es uzskatu, ka mūsu graudu eksporta iniciatīva ir pelnījusi beztermiņa pagarinājumu neatkarīgi no tā, kad karš beigsies," sacīja Zelenskis, aicinot vienošanos paplašināt uz citām ostām.

Ukrainas līderis arī apsūdzēja Krieviju "mēģinājumā pārvērst aukstumu par ieroci" ar triecieniem pa svarīgāko infrastruktūru pirms gaidāmās ziemas.

Zelenskis arī atbalstīja ASV virzīto centienus noteikt cenu griestus Krievijas naftas eksportam, "lai energoresursi vairs netiktu izmantoti kā ieroči".

"Ja Krievija cenšas atņemt Ukrainai, Eiropai un visiem enerģijas patērētājiem pasaulē prognozējamību un cenu stabilitāti, atbildei uz to vajadzētu būt piespiedu eksporta cenu ierobežošanai Krievijai," sacīja Zelenskis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu