"Viņi abi vēlējās būt kopā arī pēc nāves." Skurstenes meita piepildīs mammas pēdējo vēlēšanos

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktrise Velta Skurstene-Lāce 2014. gadā.
Aktrise Velta Skurstene-Lāce 2014. gadā. Foto: Evija Trifanova/LETA

12. novembra rītā 91 gada vecumā mūžībā devās tautā iemīļotā aktrise Velta Skurstene-Lāce. Viņa pirms dažām nedēļām uz mūžu atvadījās no sava vīra Visvalža. Aktrises meita Zane Lāce-Baltalksne izdevumam "Privātā Dzīve" atklāj, ka piepildīs abu vēlēšanos - līdzās Veltai atdusēsies arī viņas vīrs Visvaldis.

"Mammas dzīvība izdzisa Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcā Gaiļezers paliatīvās aprūpes nodaļā," atklāj radiožurnāliste Zane Lāce-Baltalksne.

Velta un Visvaldis mūžībā devās vien ar 12 dienu starpību. Velta ļoti pārdzīvojusi par vīra nāvi, un pēc nepilnām divām nedēļām devās līdzi savam Lācim.

Veltai Skurstenei-Lācei bija tā laime piedzīvot patiesu mīlestību. Ar savu vīru Visvaldi Teodoru-Lāci viņa kopā nodzīvoja 45 gadus, līdz 24. septembrī viņa sirds apstājās. 

"Mamma ļoti ilgojās pēc viņa. Dievs, uzklausīja mammas lūgšanas.

Redz, nokrita viens zariņš un otrs līdzi. Nokalta viens kociņš, un nokalta otrs. Mums, tuviniekiem, ir atvieglojums, jo zinām, ka viņu abu dvēseles ir kaut kur kopā," saka Zane.

"Neraugoties uz to, ka mamma agrā jaunībā atnāca dzīvot uz Rīgu un mūža nogalē dzīvoja Skultē, viņas sirdij vienmēr tuvi bija dzimtie Talsi. Mēs piepildīsim viņas vēlēšanos par atgriešanos tajos.

Mammas atdusas vieta būs blakus viņas tuvajiem," saka Zane. Līdzās Veltai atdusēsies arī viņas vīrs Visvaldis.

"Viņi abi vēlējās būt kopā arī pēc nāves, un mēs šo vecāku vēlmi piepildīsim," saka meita.

"Apollo.lv" jau vēstīja, ka atvadīšanās no mūžībā aizgājušās aktrises Veltas Skurstenes notiks ceturtdien, 17.novembrī, no plkst. 11 līdz 12 Rīgas Krematorija Lielajā zālē.

Vairāk lasi izdevuma "Privātā Dzīve" 15. novembra numurā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu