CIP brīdina Krieviju par kodolieroču izmantošanas sekām

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

ASV Centrālās izlūkošanas pārvaldes (CIP) direktors Viljams Bērnss sarunās pirmdien brīdinājis Krievijas Ārējā izlūkošanas dienesta priekšnieku Sergeju Nariškinu par kodolieroču izmantošanas sekām, pavēstīja ASV amatpersonas.

Tikšanās, kas iepriekš publiski nebija izziņota, notika Ankarā.

CIP direktors brīdinājis Krievijas pusi par kodolieroču pielietošanas sekām, kā arī draudiem stratēģiskajai stabilitātei šādu darbību rezultātā, teikts Baltā nama Nacionālās drošības padomes pārstāvja paziņojumā.

Sarunās apspriests arī Krievijas cietumos ieslodzīto amerikāņu, arī Britnijas Greineres un Pola Vilana, liktenis.

Šī bija pirmā tik augsta ranga ASV un Krievijas amatpersonu tikšanās, kopš Krievija februārī uzsāka pilna mēroga karu pret Ukrainu.

Tikšanās notikusi pēc ASV prezidenta administrācijas iniciatīvas, kas pēdējo mēnešu laikā vairākkārt kontaktējusies ar Kremļa pārstāvjiem, lai brīdinātu, ka kodolieroču pielietošana ir nepieļaujama.

Kā vēsta laikraksts "New York Times", izlūkdienestu vadītāju sarunās nav skarts jautājums par Krievijas un Ukrainas miera sarunu iespējām.

Kā norāda ASV pārstāvji, šī jautājuma apspriešana nav iespējama bez oficiālās Kijivas piedalīšanās un provizoriskās piekrišanas.

Ukrainas vadība bijusi informēta par Bērnsa un Nariškina sarunām, kad tās vēl tikai plānotas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu