FOTO ⟩ "Uzskatu, ka tiku izmantota." Kambalas "čuhņas" skandāla lietā tiesāsies ar pāridarītājiem un pacels mobinga tēmu Latvijā (28)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Pagājušajā nedēļā "čuhņas" skandāls ar Olgas Kambalas izteikumu, kas izskanēja raidījumā "Zili rozā", burtiski pārņēma Latviju. Šķiet, par to runāja visi. Kā apgalvo Olga, šajās dienās viņa un viņas ģimene saņēmusi tik daudz kritikas kā vēl nekad, tāpēc šonedēļ nāca klajā ar oficiālu paziņojumu, aicinot mediju pārstāvjus uz preses konferenci.

Preses konferencē Olga neslēpa savu stresu, atklājot, ka pēc šī skandāla sākusi apmeklēt arī psihologu.

Neilgi pēc tam viņas vīrs Kaspars pārņēma sarunu, sakot, ka Olga šīs situācijas dēļ ir satraukta un stresa pārņemta.

"Tā Latvijā nedrīkst darīt, mana sieva personīgi nevienu neaizskāra," uzsver Kaspars. Abi sarunā arī iepazīstināja ar dažādu jomu pārstāvjiem, kuri iesaistījās naida runu veicināšanā. Tie ir, piemēram, arī izglītības iestādes darbinieki un valsts iestāžu darbinieki, kuri vērsās gan pret Olgu personīgi, gan Kasparu.

Viņi minēja konkrētas frāzes, tika izteikti arī draudi. 

"Uzskatu, ka tiku izmantota. Es atkārtošos, ka šīs visa dēļ sāku apmeklēt psihologu, bet esmu stipra, tikšu tam pāri, bet mēs gribam pacelt mobinga problēmu Latvijā," tā Olga.

"Mēs savā ziņā esam klauni un saņemam par to naudu. Bet tas ir tikai šova "Slavenības. Bez filtra" ietvaros, ārpus šova mēs esam cilvēki, kuri dzīvo savu dzīvi. Es gribētu kaut vai vienu dienu brīvu no tā visa," saka Olga.

"Tas ir briesmīgi, ka tevi izsmej, apceļ," raudot saka Olga.

Viņa arī atgādina, ka raidījuma "Zili rozā" ietvaros atvainojās dobelniekiem par žargonisko izteicienu, taču tas nevienam vairs neinteresēja.

"Mēs vērsīsimies tiesā, mums ir labs jurists, kurš iepazīstināja ar to, cik panti ir pārkāpti. Šie draudi ir apdraudējuši manu dzīvību, būs iesniegumi policijā," skaidroja Kambalas.

Preses konferences mērķis bija pievērst uzmanību mobinga problēmai Latvijā. Viņa uzskata, ka to, ko piedzīvojusi, cita sieviete nevarētu pārciest.

"Mēs vēlamies, lai visi cilvēki, kuri to darīja, saprastu, ka tā nevar darīt."

Foto: Atskats uz Kambalu oficiāli izsludināto preses konferenci

Jau ziņots, ka sabiedrībā plašu rezonansi raisīja "čuhņas" skandāls - Olgas Kambalas  izrautā frāze no konteksta burtiski pārņēma sabiedrību.

Pāris dienās saņemot vircu ar negācijām, Kambala lēma nākt klajā ar paziņojumu: "Ņemot vērā pagājušās nedēļas rezonansi saistībā ar "Zili rozā" raidījumā izskanējušo frāzi "Cilvēki brauc no visādām "čuhņām", no Dobelēm..." vēlamies nākt klajā ar publisku paziņojumu, tāpēc aicinām visus otrdien, 15. novembrī, uz preses konferenci.

Ar šo vēlamies vērst sabiedrības uzmanību uz naida runu interneta vidē, uz mobingu internetā, kā arī datu aizsardzību reklāmas kampaņās, kur šobrīd ar manu vārdu un bildēm ir izmantojuši vairāki Latvijas uzņēmumi. Naida runa un mobings šobrīd skar arī manus bērnus, tāpēc, balstoties uz šo nekontrolējamību, vēlamies par to runāt atklāti un skaļi," tika teikts Kambalu pāra paziņojumā.

Foto: Ekrānuzņēmums

Tāpat ziņots, ka daudzi uzņēmumi "čuhņgeitu" izmantojuši, lai sociālajos medijos atgādinātu par sevi, pārdotu kādu produktu un vienkārši radoši izpaustos.

Komentāri (28)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu