Lidsabiedrības stjuarte paziņo, kurus dzērienus labāk nekad nebaudīt lidmašīnā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ivan Dudka/Shutterstock

Aviokompānijas "Air Hollywood" stjuarte Džamila Hārdvika atklājusi, ka lidojuma laikā pārdotie dzērieni atšķiras no tiem, ko dzer pati apkalpe, vēsta portāls "Inside Edition".

Hārdvika atklājusi, ka stjuarti paši pārsvarā atsakās no diviem uz lidmašīnas klāja pagatavojamajiem dzērieniem - tējas un kafijas. Tā iemesls - lidaparātā iegūstamais ūdens.

Izrādās, lai gan lidaparāti ūdeni uzpilda no vietējo lidostu reģionālajām ūdens ieguves sistēmām un šo pašu ūdeni lieto arī lidostas kafejnīcas un restorāni, rezervuāri, kuros ūdens tiek glabāts, tiek tīrīti samērā reti.

2015. gadā veikts pētījums secinājis, ka "lidmašīnu rezervuāros atrodamais ūdens var izraisīt dažādas veselības problēmas cilvēkiem ar novājinātu imunitāti".

Pētījuma autors Nikolass Frederiks Grejs un viņa komanda ievākuši 154 ūdens paraugus no dažādu aviokompāniju lidaparātiem. Pēc rūpīgas analīzes zinātnieki secinājuši, ka lidaparātu ūdens apgādes sistēmas ir vērā ņemams dažādu kaitīgu mikroorganismu avots.

Tāpat arī secināts, ka šāda ūdens lietošana ir bīstamāka garākos pārlidojumos. Ūdens paraugos kopumā konstatēti 37 cilvēka dzīvībai kaitīgi mikroorganismi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu