Ziemassvētki bez cepeša? Īrijā var trūkt tītara gaļas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Brent Hofacker/Shutterstock

Putnu gripas uzliesmojuma dēļ Īrijā radušās bažas par tītara gaļas trūkumu Ziemassvētku laikā. Šonedēļ kādā putnu fermā slimības dēļ tika likvidēti apmēram 3000 tītaru, vēsta medijs "Baltic Ireland".

Īrijas valdības un rūpniecības nozares pārstāvji pauž bažas par to, ka, gatavojoties svētku sezonai, trūks tītara gaļas.

Lai samazinātu putnu gripas izplatību, tiek noteiktas aizlieguma zonas ap lauku saimniecībām un ieviesti pastiprināti bioloģiskās drošības pasākumi.

Lauksaimniecības departaments svētdien noteica trīs kilometru lielu aizlieguma zonu ap putnu gripas skarto fermu. Mājputnu audzētājiem ar saimēm, kas atrodas ierobežojumu zonā, juridiski ir pienākums ievērot papildu aizsardzības un uzraudzības prasības. Tika izveidota arī 10 kilometru uzraudzības zona.

Departaments aicina mājputnu audzētājus sekot piesardzības pasākumiem saistībā ar putnu gripu. Kopš pagājušās nedēļas, kad miris tika atrasts ar putnu gripu inficēts gulbis, ir noteikts, ka mājputnu audzētājiem savas saimes ir jātur iekštelpās.

Veselības aizsardzības uzraudzības centrs ir paziņojis, ka, H5N1 putnu gripas apakštips var izraisīt nopietnu slimību mājputniem un citiem putniem, tomēr cilvēkiem saslimšanas risks ir minimāls.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu