Šūmahera F-1 karjera pagaidām ir galā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Miks Šūmahers
Miks Šūmahers Foto: SIPA/Scanpix

Pirmās formulas (F-1) pilots Miks Šūmahers savā "Twitter" kontā paziņojis, ka "Haas" komanda nav pagarinājusi ar viņu līgumu.

Šūmahers F-1 seriālā debitēja 2021. gada sezonā, braucot kopā ar krievu pilotu Ņikitu Mazepinu. Pērn "Haas" bija ar atrāvienu sliktākā formula visā čempionātā, tāpēc pie savas karjeras pirmajiem punktiem Šūmahers tika tikai šogad.

Šajā sezonā jaunais pilots vairākkārt pamatīgi avarēja, radot savai komandai papildu izmaksas. "Haas" vadītājs Gunters Štainers vairākkārt Šūmaheru publiski kritizējis tieši par viņa biežajām avārijām.

Lai gan spekulācijas par Šūmahera pagaidu aiziešanu no formulas izskanēja jau vairākus mēnešus, tagad par pauzi paziņojis pats pilots.

"Šīs [Abū Dabī] būs manas pēdējās sacīkstes ar "Haas" komandu. Nevēlos slēpt to, ka esmu ļoti vīlies komandas lēmumā neatjaunot līgumu. Bet es tik un tā gribētu teikt paldies "Haas" un "Ferrari" par doto iespēju. Šie kopā pavadītie gadi man ir devuši briedumu tehniskā un arī personības ziņā. It sevišķi grūtajos brīžos es sapratu, cik ļoti mīlu šo sporta veidu

Brīžiem gāja sarežģīti, bet es konstanti uzlaboju sevi, daudz mācījos un tagad pavisam noteikti apzinos, ka esmu pelnījis vietu F-1. Šis temats pavisam noteikti nav slēgts. Šķēršļi tevi tikai padara stiprāku. Es smagi cīnīšos, lai atgrieztos formulā," teikts pilota paziņojumā.

Vācieša vietu "Haas" komandā ieņems viņa tautietis, pieredzes bagātais Niko Hulkenbergs, kurš 181 aizvadītajā sacīkstē ne reizi vēl nav kāpis uz goda pjedestāla (F-1 antirekords).

Iepriekš izskanējušas runas, ka Šūmahers ir Audi prioritāte, tomēr slavenā kompānija formulā ienāks tikai 2026. gadā, līdz ar to 23 gadus vecajam pilotam vēl būs jācer uz vēl vienu iespēju, pretējā gadījumā viņam priekšā ir trīs gadu pauze.

Šūmahers šajā sezonā ar 12 punktiem ieņem 16. vietu pilotu kopvērtējumā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu