VIDEO ⟩ Kā klājas slavenajam Ādažu militārās bāzes poligona kaķim?

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video.

Pērnā gada 29. novembrī Latvijā un arī citās pasaules valstīs sajūsmu izraisīja rudais kaķis, kas sastopams Ādažu militārajā bāzē. "Apollo.lv" sazinājās ar Latvijas Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem, lai uzzinātu, kā minkam iet.

Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes dižkareive Inga Ūdre stāsta, ka kaķis joprojām ir sastopams Ādažu militārajā bāzē.

"Otrkārt, kopš pagājušā gada par kaķi ir liela interese, jo īpaši militārās bāzes viesiem. Jautā, kā klājas, varbūt redzēsim, satiksim. Kaķa ikdiena joprojām ir ļoti produktīva. Runcis apstaigā savas teritorijas un ikdienā labprāt iesaistās rotaļās ar vārnām," sacīja Ūdre.

Viņa norāda, ka Bulta cenšas pagodināt ar savu klātbūtni pasākumus, taču prioritāri runcis velta laiku rotaļām un ēšanai.

Pārsvarā rudais runcis mitinās mājvietā netālu no Poļu valstsvienības kazarmām.

Kā ziņots, pagājušā gada 29. novembrī Aizsardzības nozares vadība Ādažu bāzē tikās ar NATO ģenerālsekretāru Jensu Stoltenbergu, kurš ieradās Latvijā piedalīties alianses ārlietu ministru sanāksmē. Viņa vizītē piedalījās arī rudais kaķis.

Rudais runcis, kurš kļuvis par slavenību, iemantojis vairākus vārdus. Daži no NATO Kaujas grupas karavīriem viņu dēvējot par Pom-Pom, daži - par Tutun, bet Latvijas karavīri minku iesaukuši par Bultu.

Runci baro vairāki karavīri, tāpēc ēdiena bļodas vienmēr ir pilnas, piemēram, vakar bija bļodiņa ar sauso barību un sardeles šķēlītēm. Rudais kaķis Ādažu bāzē mitinās aptuveni gadu. Otram bāzē mītošam kaķim, pelēkai kaķenei, dots vārds Lusia.

Tā kā bāzes teritorijā bieži tiek manīta arī lapsa, kaķu mājvieta ir pārcelta tuvāk ierindas laukumam, pie kazarmām, kurās uzturas Polijas kontingenta karavīri. Tur primāri tiekot aprūpēta Lusia, savukārt Pom-Pom iecienījis uzturēties pie Karavīru kluba.

Kaķu mājvieta ir izvietota divās būdiņās, un vienā no tām izvietotas arī segas, lai, iestājoties ziemai, kaķiem būtu silti. Kā redzams foto, uz vienas no kaķu mājām rakstīts QRF LUSIA, (QRF = quick reaction force).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu