Uz lielajiem ekrāniem visā Latvijā nonāk filma "Circenīša Ziemassvētki"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: FTiare/Shutterstock

Uz lielajiem ekrāniem visā Latvijā no šodienas, 17. novembra, nonāks režisora Aigara Graubas ģimenes filma "Circenīša Ziemassvētki".

Viņa norāda, ka režisors ar radošo komandu ir radījuši filmu visai ģimenei, izstāstot Ziemassvētku stāstu, kurā nejauši satikušies svešinieki piedzīvo īstu brīnumu saspringtajā svētku laikā.

Režisors Aigars Grauba, kurš ir arī filmas scenārija autors, jautāts par filmas stāsta motīvu, atzīmē, ka tieši lielākie ikgadējie ģimenes svētki, Līgo vakars un, it sevišķi, Ziemassvētki nereti draud izvērsties par "katastrofu".

"Kad pirmssvētku stresa apstākļos jāpaspēj izdarīt visu gan darbā, gan mājās, pat vissaskanīgākajās ģimenēs mēdz iestāties krīze. Domāju, ka ikviens, ko tādu ir, pieredzējis, ja ne gluži uz savas ādas, tad draugu, radu vai paziņu lokā gan.

Ziemassvētki ir mīlestības un brīnumu laiks, un ja vēl mājas pagalmā uzrodas izbēdzis cietumnieks, kurš ir pārģērbies par Ziemassvētku vecīti, mūsu rīcībā ir viss, lai izveidotu aizraujošu kinostāstu visai ģimenei," pauž režisors.

Galveno lomu filmā spēlē Liepājas teātra aktieris Kaspars Kārkliņš, bet Dambju ģimenes pāra lomās iejutušies Inga Tropa un Jānis Vimba. Filmā būs dzirdama komponista Riharda Zaļupes mūzika. Kinolentes operators ir Valdis Celmiņš, bet skaņu režisors - Aleksandrs Vaicahovskis.

Par estētiku un vizualizāciju parūpējušies mākslinieki Maija Jansone un Kārlis Balodis, grima māksliniece Aija Beata Rjabovska un kostīmu māksliniece Sandra Sila. Filmas montāžas režisore ir Paula Popmane, savukārt kinolentes producenti ir Ivo Baumanis un Kristiāns Alhimionoks.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu