Medijs atklāj, kur nogādāta Krievijā notiesātā WNBA zvaigzne Grainere (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Britnija Grainere
Britnija Grainere Foto: Reuters/ScanPix

ASV basketboliste Britnija Grainere Krievijā pārvietota uz Mordovijas reģionu, ceturtdien ziņu aģentūrai "Reuters" atklāja lietai pietuvināts avots.

Oktobrī Krievijas tiesa noraidīja Graineres apelāciju. Basketboliste lūdza Krievijas tiesu samazināt viņai piespriesto deviņu gadu cietumsodu, kas piešķirts par apsūdzībām narkotiku kontrabandā.

Apmēram jau divas nedēļas Krievija vairs nav ziņojusi, kur atrodas Grainere, taču ziņu aģentūrai "Reuters" pietuvināts avots atklāja, ka viņa ir nosūtīta uz sieviešu soda koloniju Mordovijas republikas pilsētā Javas, kas atrodas apmēram 500 kilometru attālumā no Maskavas.

Ieslodzītie Krievijas soda kolonijās ir spiesti strādāt garas darba stundas par niecīgu samaksu, darot manuālus darbus, piemēram, šūšanu. Bijušie ieslodzītie apraksta tur esošos apstākļus kā skarbus, nehigiēniskus un ar niecīgu pieeju medicīniskajai aprūpei.

Grainere 17.februārī tika aizturēta ar apsūdzībām par Krievijā nelegālo elektronisko cigarešu kārtridžu ar marihuānas eļļu pārvadāšanu savā bagāžā. Krievijā par šo pārkāpumu draud līdz pat desmit gadiem cietumā.

Basketboliste skaidroja, ka kārtridži viņas bagāžā nonāca visdrīzāk, stresā kārtojot somu pirms došanās no Arizonas uz Maskavu. Grainerei bija Arizonas štata veselības dienesta izsniegta atļauja lietot marihuānu medicīniskos nolūkos, lai cīnītos ar hroniskām sāpēm.

Tāpat sportiste tiesā stāstīja, ka viņai pēc aizturēšanas netika izskaidrotas viņas tiesības un netika piedāvāta advokāta palīdzība. Grainerei tika likts parakstīt arī kādu dokumentu, nepaskaidrojot, kas tajā rakstīts. Tikai pāris dienas vēlāk Grainerei tiesā paskaidroja, kādas apsūdzības viņai ir izvirzītas.

Sieviešu nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) komandu Fīniksas "Mercury" pārstāvošā Grainere kopš 2014.gada starpsezonās Krievijā pārstāvēja Jekaterinburgas UGMK vienību, ar kuru četras reizes uzvarēja FIBA Eirolīgā. Savukārt WNBA Grainere ir uzvarējusi vienreiz.

Krievija līdz iebrukumam Ukrainā WNBA starpsezonās bija galamērķis daudzām ASV basketbolistēm, jo atalgojums tur bija vairākas reizes lielāks nekā dzimtenē.

32 gadus vecā Grainere ar savu prasmi ietriekt bumbu grozā no augšas tiek uzskatīta par vienu no labākajām pasaules basketbolistēm.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu