Spānijā atrasta izmirusi lielāko bruņurupuču suga Eiropā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: pisanstock/Shutterstock

Paleontologi Spānijā atraduši sen izmirušu, vēl neredzētu bruņurupuču sugu. Šis dzīvnieks dzīvojis pirms 80 miljoniem gadu un bijis aptuveni 3,7 metrus liels. Tas bija lielākais bruņurupucis, kas atrasts Eiropā, vēsta ārvalstu mediji. 

Pētījumā, kas publicēts zinātniskajā žurnālā "Scientific Reports", vēstīts, ka pētnieki jauno bruņurupuču sugu nodēvējuši par "leviathanochelys aenigmatica".

Un tā tika identificēta no fosiliju fragmentiem, kas atrasti Spānijas ziemeļaustrumos laika posmā starp 2016. un 2021. gadu. Visticamāk, milzīgais bruņurupucis Eiropas senajos okeānos peldējis pirms vairāk nekā 80 miljoniem gadu.

Bruņurupucis ir vairāk nekā divas reizes lielāks par mūsdienu lielajiem bruņurupučiem ādainajiem bruņurupučiem (dermochelys coriacea), kas var sasniegt 1,8 metru garumu. Lai nu kā, jaunatklātais bruņurupucis nav lielākais bruņurupucis, kas dzīvojis pasaulē.

To pārspēj 4,6 metrus lielais, arī sen izmirušais "archelon ischyros" sugas pārstāvis. Tas mitis Dienvidamerikā un Ziemeļamerikā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu