VIDEO ⟩ 15 gadus vecai meitenei veikalā pārdod trusi. Dzīvnieku aizstāvji bažījas, ka vieglprātīgi iegādāti mīluļi varētu tikt pamesti novārtā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Martynova Anna/Shutterstock

15 gadu vecā Kristiāna, kura kopš agras bērnības glābj dzīvniekus, eksperimentā noskaidrojusi, ka veikalā nepilngadīgajiem vieglprātīgi pārdod dzīvniekus. Viņa bažījas, ka mīluļi varētu nonākt cilvēku rokās, kas par viņiem nespēj parūpēties, vēsta TV3 raidījums "Bez tabu". 

Dzīvniekus nedrīkst pārdot bērniem, kas nav sasnieguši vismaz 16 gadu vecumu, ja bērns nav guvis skaidru vecāku piekrišanu. Tomēr, Kristiānai cenšoties iegādāties trusi,

Berģu "Depo" darbiniece neesot pārbaudījusi Kristiānas vecumu un ticējusi uz vārda. 

"Diemžēl pie truša tiku," stāsta aktīviste. "Man neuzdeva papildjautājumus. Tā bija ļoti īsa saruna. Viņi [darbinieki] nevar daudz pastāstīt. Ļoti minimāli pastāstīja par uzturu. Neiedeva nekādu pavadzīmi, lapiņu kā instrukciju, neko. Neviens nepajautāja, ko es ar trusi darīšu, kā es to visu iedomājos, kāpēc gribu iegādāties dzīvnieku."

Kristiāna darbojas dzīvnieku glābšanas biedrībā "Animal Helpers" un palīdz dzīvnieku patversmei. Viņa ar nelaimē nonākušu, arī par nevajadzīgiem kļuvušu dzīvo radību glābšanu nodarbojas jau kopš 11 gadu vecuma. 

"Mūsdienās ir liels risks, ka spontāni paņemtie, piemēram, kaķi, truši, vēlāk nonāks uz ielas, jo tie vienā brīdī var apnikt.

Jau sen novēroju, ka man atdod dzīvniekus bērnu vecāki, kuru atvases kaut kādā nesaprotamā veidā dabūjušas dzīvnieku. Konstanti ved tādus, kas dabūti zooveikalos, tādus, kuriem līdzi ir papīri no zooveikaliem. Sāku aizdomāties, kāpēc bērniem veikali uztic dzīvniekus," saka aktīviste.

Pārtikas un veterinārajā dienestā (PVD) raidījumu informēja, ka, spriežot pēc sūdzībām un PVD darbinieku kontrolpirkumiem, visbiežāk tirdzniecības vietas grēko ar rakstveida instrukciju par dzīvnieka turēšanu neizsniegšanu, bet situācija tirdzniecības vietās neesot kritiska.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu