"Jūs mani pacēlāt spārnos!" Saziedota ar vēzi sirgstošā mūziķa Harija Zariņa ārstēšanai nepieciešamā nauda

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Mūziķis Harijs Zariņš uzstājas savā 60 gadu jubilejas koncertturnejas "Tu un es" koncertā Rīgas Kongresu namā.
Mūziķis Harijs Zariņš uzstājas savā 60 gadu jubilejas koncertturnejas "Tu un es" koncertā Rīgas Kongresu namā. Foto: Zane Bitere/LETA

Pateicoties ziedotāju aktivitātei, nedēļas laikā ir saziedota visa ar vēzi sirgstošajam mūziķim Harijam Zariņam nepieciešamā naudas summa – 32000 eiro, kas nepieciešama, lai segtu operācijas izmaksas Vācijas klīnikā, informē nodibinājums "Fonds Līdzskaņa". 

"Liels, sirsnīgs paldies līdzcilvēkiem, kas palīdzēja! Īpaši šajā grūtajā laikā, kad naudiņa tik ļoti nepieciešama visiem. Esmu milzīgu pateicību parādā tiem, kuri ziedoja un iesaistījās šajā akcijā. Jūs mani pacēlāt spārnos!" saka Harijs Zariņš.

Nepieciešamie 32 000 eiro tika saziedoti ļoti īsā laikā, un tas ļaus mūziķim doties uz operāciju Vācijā. 

"Apollo.lv" jau vēstīja, ka Zariņam 2014. gadā tika konstatēts ļaundabīgs audzējs. Līdz šim mūziķis ar slimību cīnījies pats saviem spēkiem un saviem līdzekļiem. Slimība ir progresējusi un tādēļ ir nepieciešama steidzama operācija Vācijā. Šajā operācijā tiek izmantotas jaunas, inovatīvas metodes, kuras Latvijā nav pieejamas. 

Mūziķa operācijas izmaksas ir 32 000 eiro. 

Mērķziedojums pilnā apmērā tika novirzīts mūziķa medicīnisko procedūru vai nepieciešamo maksājumu veikšanai. "Fonda Līdzskaņa" administratīvās izmaksas netiek segtas no ziedojumiem.

Nodibinājumu "Fonds Līdzskaņa” 2016. gada nogalē dibinājusi biedrība "Latvijas Izpildītāju un producentu apvienība" (LaIPA).

Fonda mērķis ir sniegt atbalstu Latvijas mūziķiem, kuri ir saskārušies ar dažādām problēmām un paši nav spējīgi tās atrisināt. Kādam vajag finansiālu atbalstu medicīniskajai palīdzībai, citam sanest malku vai noorganizēt jubilejas koncertu.

"Mēs vēlamies palīdzēt, neatstājot nelaimē mūsu kolēģus un draugus, kuri ir devuši lielu artavu Latvijas mūzikas nozarei un sabiedrībai kopumā," norāda fonda pārstāvji. 

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu