Orbāns izgājis sabiedrībā ar savdabīgu šalli. Uz tās redzama Lielungārija

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns.
Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns. Foto: @nexta_tv/Twitter.com

Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns futbola spēlē manīts ar šalli, uz kuras attēlots Lielungārijas kartes siluets. Ukraina ir izsaukusi Ungārijas vēstnieku, savukārt Rumānija paziņojusi, ka jebkādas revizionisma izpausmes ir nepieņemamas.

Ungārijas Karalistē līdz Pirmajam pasaules karam ietilpa daudzas teritorijas, kas mūsdienās ir citu valstu, arī Ukrainas un Rumānijas, sastāvā.

Ukrainas Ārlietu ministrija sagaida atvainošanos saistībā Orbāna parādīšanos ar šalli, uz kura daļa Ukrainas attēlota Ungārijas robežās, sacīja ministrijas preses sekretārs Olehs Nikolenko.

"22. novembrī uz Ukrainas Ārlietu ministriju tika uzaicināts Ungārijas vēstnieks, kura uzmanība tika vērsta uz to, ka ir nepieņemami, ka Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns parādās sabiedrībā ar šalli, uz kuras Ungārija attēlota ar Ukrainas teritorijas daļu," paskaidroja Nikolenko.

Šādas darbības nesekmē labu kaimiņattiecību veidošanos Ukrainas un Ungārijas starpā, tika norādīts diplomātam.

Šalli ar Lielungārijas kartes siluetu Orbāns bija aplicis pirmdien Budapeštā Ungārijas un Grieķijas izlašu draudzības spēlē.

Rumānijas Ārlietu ministrija incidenta sakarā paziņojusi, ka uzskata par nepieņemamām jebkādas revizionisma izpausmes.

"Ārlietu ministrija apliecināja Ungārijas vēstniekam Bukarestē, ka uzskata par kategoriski nepieņemamu Ungārijas amatpersonas žestu, kas krasi kontrastē ar atvērtības un divpusējā dialoga atjaunošanas atmosfēru," teikts paziņojumā.

Orbāns centies sašutumu kliedēt, apgalvojot, ka futbols neesot politika.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu