VIDEO "Grūsta un atskaņo Krievijas himnu." Kā Latvijas skolās sokas ukraiņu bērniem? (8)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Zane Bitere/LETA

Latvijas skolās un bērnudārzos šogad mācās vairāk nekā 4000 bērnu no Ukrainas. Daudzi mācās gan klātienē Latvijā, gan tālmācībā Ukrainā. Tomēr valodas barjeras dēļ Latvijas izglītības sistēmā pilnīgi iekļauties nav iespējams. Skolēni ir noguruši un pārslogoti, vēsta Latvijas Televīzijas raidījums "Dienas ziņas".

Trešdien ar atbildīgās ministrijas un Valsts izglītības satura centra speciālistiem tikās bēgļi no Ukrainas. Daļa uzsvēra, ka viņu bērni skolā dažkārt cieš no vardarbības.

Ingai ir trīs bērni - divi vecākie mācās Natālijas Draudziņas vidusskolā, bet pa vakariem - tālmācībā Ukrainā. Jaunākais bērns četras dienas nedēļā mācās pirmajā klasē tiešsaistē Ukrainā, bet piektdienās apmeklē latviešu bērnudārzu.

Lielākais izaicinājums ir valodas barjera, kuras dēļ daļai Ukrainas skolēnu Latvijā nāksies palikt uz otru gadu. Tikšanās reizē pārrunāta arī apcelšana izcelsmes dēļ.

Tatjanas dēls mācās piektajā klasē. Viņas atvasi kāds klasesbiedrs regulāri apceļ: apsaukā, grūsta, sit.

"Mēdz būt tā, ka stundas laikā uz skaļruņa atskaņo Krievijas himnu. Tas ilgst jau divus mēnešus. Gāju runāt ar klases audzinātāju - nekādas jēgas."

Ministrija sola kopā ar Izglītības kvalitātes dienestu reaģēt uz šādiem signāliem.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu