Foto ⟩ Meieram 18+7 uzvarētā FIBA Eiropas kausa spēlē

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Latvijas basketbolists Mārtiņš Meiers trešdien ar 18 gūtajiem punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām sekmēja viņa un Zigmāra Raimo pārstāvētās Tallinas "Kalev"/"Cramo" panākumu FIBA Eiropas kausa mačā, kamēr citā spēlē Dāvis Geks izcēlās ar 14 gūtajiem punktiem un palīdzēja "Parnu Sadam" uzvarēt Vernera Koha pārstāvēto Hertogenbosas "Heroes Den Bosch".

Tallinas vienība mājinieku lomā ar rezultātu 75:66 (13:16, 25:13, 25:13, 12:24) sakāva Kijivas "Budivelnyk".

Meiers laukumā pavadītajās 28 minūtēs un 19 sekundes realizēja astoņus no desmit divu punktu metieniem un vienu soda metienu, kā arī izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas, divas reizes rezultatīvi piespēlēja, četras reizes pārkāpa noteikumus, pieļāva vienu kļūdu, pārtvēra vienu piespēli, bloķēja trīs metienus, tika pie +/- rādītāja +14 un sakrāja labāko efektivitātes koeficientu komandā 27.

Latvijas basketbolists uzvarētāju rindās bija rezultatīvākais, bet Raimo šajā mačā laukumā nedevās. Pretiniekus no neveiksmes neglāba Džonijs Berhanemeskels, kurš izcēlās ar 19 punktiem.

Tallinas komanda ar četriem panākumiem piecos mačos F apakšgrupā atrodas pirmajā vietā.

Tikmēr "Parnu Sadam" C grupas spēlē savā laukumā ar rezultātu 75:67 (26:18, 17:20, 9:15, 23:14) uzvarēja "Heroes Den Bosch".

Geks laukumā bija 21 minūti un 39 sekundes, kuru laikā realizēja vienu divu punktu metienu, divus no trijiem tālmetieniem un sešus no astoņiem soda metieniem. Viņš statistikā arī atzīmējās ar piecām atlēkušajām bumbām, divām rezultatīvām piespēlēm, vienu piezīmi, četrām pārtvertām piespēlēm, sakrāja +/- rādītāju +10 un efektivitātes koeficientu 22.

Pretinieku rindās Kohs spēlēja 17 minūtes un 21 sekundi, kuru laikā divas reizes meta pa grozu, realizējot vienu divu punktu metienu un vienu tālmetienu, un kopā guva piecus punktus. Tāpat viņš izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, trīs reizes pārkāpa noteikumus, pieļāva vienu kļūdu, pārtvēra vienu piespēli, sakrāja +/- rādītāju -16 un noslēdza maču ar efektivitātes koeficientu seši.

C apakšgrupā "Heroes Den Bosch" ar izcīnītām trīs uzvarām piecās spēlēs ieņem pirmo vietu, kamēr Pērnavas komanda ar diviem panākumiem un trīs neveiksmēm atrodas par vienu pozīciju zemāk.

Pēc pamatturnīra pirmā posma apakšgrupu pirmo divu vietu ieguvējas iekļūs otrajā posmā, kur 16 komandas būs sadalītas četrās apakšgrupās, aizvadot vēl vienu apļa turnīru ar spēlēm savā laukumā un izbraukumā. Otrā posma apakšgrupu pirmo divu vietu ieguvējas iekļūs ceturtdaļfinālā.

FIBA Eiropas kauss ir rangā ceturtais turnīrs Vecajā kontinentā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu