Pasaules kausa grupu turnīra pirmās kārtas noslēdzošajā dienā laukumā dosies Portugāle un Brazīlija

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Krištianu Ronaldu
Krištianu Ronaldu Foto: AFP / Scanpix

Pasaules kausa finālturnīrs futbolā šodien turpināsies ar četrām G un H apakšgrupu spēlēm, vienā no mačiem laukumā dodoties FIFA ranga līderei Brazīlijai.

Plkst.12 pēc Latvijas laika G apakšgrupas spēlē Šveice stāsies pretī Kamerūnai, plkst.15 H apakšgrupā spēkus mēros Urugvaja un Dienvidkoreja, plkst.18 šajā pašā grupā būs Portugāles un Ganas duelis, bet pēdējā dienas spēlē plkst.21 G apakšgrupā Brazīlija cīnīsies ar Serbiju. Finālturnīru tiešraidē pārraida Latvijas Televīzijas 7.kanāls.

Šveices un Kamerūnas izlases iepriekš nav tikušās.

Šveiciešiem pirms Pasaules kausa finālturnīra radās problēmas ar vārtsargu līniju, jo tapa skaidrs, ka valstsvienībai nevarēs palīdzēt otrais vārtu vīrs Ivons Mvogo, taču sastāvā tika iekļauts pieredzējušais Jans Zommers, kurš laukumā nebija devies kopš oktobra vidus.

Komandas galvenais treneris Murats Jakins norādīja, ka izraudzījies futbolistus tā, lai tie iederētos viņa taktiskajā spēles zīmējumā.

Savukārt Kamerūnas izlases galvenā trenera amatā šogad atgriezās Rigoberts Songs, kurš futbola vēsturē ir viens no diviem spēlētājiem, kurš Pasaules kausā nopelnījis divas sarkanās kartītes. Otrs ir Francijas izlases leģenda Zinedins Zidāns. Šis Songam būs piektais Pasaules kausa izcīņas finālturnīrs, bet pirmais kā trenerim.

Tikmēr Urugvaja un Dienvidkoreja savā starpā ir aizvadījušas vairākus mačus, pēdējā no tiem 2018.gadā pārbaudes spēlē pie panākuma tiekot korejiešiem, bet Pasaules kausā abas vienības iepriekš tikās 2010.gadā, panākumu izcīnot Urugvajai.

Dienvidkorejas izlases rindās par spīti nopietnam savainojumam ir iekļauts Totenhamas "Hotspur" uzbrucējs Hoņmins Sons, kamēr Urugvajas sastāvs balstās uz vairākiem pieredzējušiem spēlētājiem, starp kuriem ir Luiss Svaress un Edinsons Kavani.

Savukārt Portugāle un Gana mērojušas spēkus tikai vienu reizi, kad 2014.gada Pasaules kausa grupas spēlē uzvaru izcīnīja Portugāles futbolisti.

Arī Portugāles sastāvu lielākoties veido ar pieredzi bagāti futbolisti, starp kuriem ir ne tikai 37 gadus vecais uzbrucējs Krištianu Ronaldu, bet arī 39 gadus vecais aizsargs Pepe. Tikmēr pretinieku rindās pussarga Andrē Ajū kontā ir 108 spēles un 23 gūti vārti, bet viņa brālis Džordans Ajū 84 mačos ticis pie 19 vārtu guvumiem.

Brazīlija un Serbija spēkojās arī 2018.gada Pasaules kausā, kurā ar 2:0 pie uzvaras tika Brazīlijas futbolisti.

Pieredzējušākais Brazīlijas izlasē ir 39 gadus vecais aizsargs Dani Alviss, kurš sastāvā iekļauts, neskatoties uz to, ka nav spēlējis divus mēnešus. Alviss piedalīsies savā trešajā finālturnīrā. Viņa kontā izlasē ir 124 spēles. Visvairāk vārtu no izlases vīriem (75) 121 spēlē izlasē ir guvis Neimars. Vairāk par 100 mačiem aizvadījis arī izlases kapteinis aizsargs Tjagu Silva (Londonas "Chelsea", Anglija).

Serbiem par komandas līderi tiek uzskatīts tikai 22 gadus vecais uzbrucējs Dušans Vlahovičs. Pieredzējušākie izlasē ir komandas kapteinis pussargs Dušans Tadičs ar 91 spēli, kurā gūti 20 vārti, kā arī uzbrucējs kapteiņa palīgs Aleksandars Mitrovičs, kurš 76 spēlēs guvis 50 vārtus un ir vienības visu laiku labākais vārtu guvējs.

32 komandas sadalītas astoņās grupās pa četrām izlasēm katrā. Katras grupas divas labākās izlases iekļūs astotdaļfinālā un turpinās cīņu par futbola prestižāko trofeju.

Katara ir pirmā arābu valsts, kurā notiek Pasaules kausa izcīņa futbolā. Āzijā līdz šim norisinājies viens čempionāts, un to 2002.gadā kopīgi uzņēma Dienvidkoreja un Japāna.

Šis ir arī pirmais turnīrs, kurš norisinās vēlā rudenī, nevis ierastajos vasaras mēnešos, kas saistīts ar lielo karstumu Katarā.

Šis ir pēdējais turnīrs, kurā piedalās 32 komandas, jo no nākamā Pasaules kausa 2026.gadā sacensībās startēs jau 48 izlases.

2018.gada Pasaules kausa finālturnīrā, kas norisinājās Krievija, par čempioni kļuva Francija, izšķirošajā mačā ar 4:2 pārspējot Horvātiju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu