VIDEO ⟩ Ģimenes kapos Rīgā uzradušās svešas kapa apmales

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: vyasphoto/Shutterstock

Jaunciema kapos Rīgā atdusas Margaritas brālēna tēvs un māte. Ģimenes kapu nodalījumā atrodas četras vietas. Tomēr pēkšņi trešā kapa vieta izrādījusies aizņemta, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Ģimene paredzējusi trešo vietu atstāt aizgājēju atvasei.

Ticis uzrakstīts iesniegums Valsts policijai (VP), taču VP noziegumu nesaskatīja un lietu neierosināja.

"Rezolūcijas veidā pieņemts lēmums par atteikšanos sākt kriminālprocesu. Nav noticis noziedzīgs nodarījums," atbild likumsargi.

"Pirms pāris nedēļām atnācām un ieraudzījām, ka ir uzlikta trešā apmale.

Sākām panikā zvanīt brālēnam, viņam kļuva baisi, ka viņa kapavietā kāds uzlicis apmales. Tās noliktas tieši tā, it kā cilvēks nomiris.

Aizgājām uz kapu pārvaldi, izstāstījām notikušo. Atnāca kapracis, ar dzelzs mietu pārbaudīja, vai ir kāds ierakts zemē. Nebija. Prasījām, lai viņš paņem tās apmales. Teica, ka pašiem tas esot jādara," stāsta Margarita.

Piederīgie nezina, cik ilgi betona apmales kapavietā atrodas. Pēdējo divu gadu laikā aizgājējus atdusas vietā nav nākuši apciemot.

"Tas, visticamāk, ir cilvēku negodprātīgas rīcības dēļ. Iekārtojot kapavietu, nav apmales pareizi utilizējuši, bet nolikuši citā vietā. Tādā veidā ieekonomējuši to, ko būtu jāsamaksā par atkritumu utilizāciju.

Jāraksta iesniegums pašvaldības policijā par saistošo noteikumu pārkāpumu. Ja izdosies atrast vainīgo, varēs piedzīt izdevumus par apmales aizvākšanu," skaidro Rīgas domes Kapsētu pārvaldes vadītājs Gints Zēla.

Kapsētu pārvaldniekiem ir informācija par kapavietu labiekārtošanu, taču neesot pietiekami daudz resursu atkritumu utilizācijas pārbaudei.

Zēla aicina ģimenei par notikušo uzrakstīt iesniegumu arī pārvaldei, lai nākamajā atkritumu izvešanas reizē varētu aizvākt arī liekās betona apmales no Margaritas piederīgo kapavietas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu