Ganas treneris pēc Ronaldu vēsturiskā "gola" velta asu kritiku spēles tiesnesim (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Oto Ado
Oto Ado Foto: AFP/SCANPIX

Ganas futbola izlases galvenais treneris Oto Ado pēc ceturtdien, 24. novembrī, piedzīvotā zaudējuma pret Portugāles izlasi kritiski izteicies par spēles galvenā arbitra sniegumu.

Jau ziņots, ka Portugāles izlase ar rezultātu 3:2 (0:0) pārspēja Ganas valstsvienību.

Šajā mačā rezultātu ar sitienu no 11 metru atzīmes atklāja Krištianu Ronaldu, kļūstot par pirmo futbolistu, kuram vārtus izdevies gūt piecos Pasaules kausa finālturnīros.

Tiesa, Ronaldu šo 11 metru soda sitienu nopelnīja visnotaļ diskutablā epizodē, par kuru kritiku spēles galvenajam arbitram Ismailam Elfratam veltīja Ganas stūrmanis Ado.

"Ja kāds iesit "golu", apsveicu. Bet šī bija dāvana. Reāla dāvana. Ko gan vēl es varu piebilst? Īpaša dāvana no tiesneša," sacīja Ado.

Ganas stūrmanim arī tika uzdots jautājums par zaudējuma iemesliem. Viņš savā atbildē bija tiešs: "Tiesnesis!"

Līdzīgās situācijās kā minētajā epizodē, kurā nokrita Ronaldu, tiesnesis parasti konsultējas ar kolēģiem video atkārtojumu telpā, tomēr Elfrats lēmumā bija nelokāms un bez VAR izmantošanas norādīja uz 11 metru soda sitiena atzīmi.

"Uzskatu, ka tas bija patiešām nepareizs lēmums. Nezinu, kāpēc VAR netika izmantots. Man tam nav izskaidrojuma. Pret pasaules līmeņa komandu ir grūti spēlēt, kad viņi ir vadībā," sacīja Ado.

Ganas galvenais treneris arī atklāja, ka pēc mača vēlējies satikt Elfatu un aprunāties ar viņu par konkrēto epizodi, bet saņēmis atbildi, ka tas neesot iespējams.

Nākamo maču Ganas valstsvienība aizvadīs 28. novembrī, plkst. 15 tiekoties ar Dienvidkorejas izlasi.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu