VIDEO ⟩ Latvija nojaukusi tiltu pār Zilupi. Baltkrievijas un Krievijas propagandas mediji sašutuši (11)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video.

Pēdējo dienu laikā Baltkrievijas un Krievijas propagandas medijos atspoguļo video, kurā redzams, kā gājēju tilts pāri Zilupei ticis nojaukts. Tilts savienoja Latviju un Baltkrieviju, liecina publiski pieejamā informācija.

Gājēju tilts pāri Zilupei atradās pie Latvijas, Baltkrievijas un Krievijas robežas. Aplūkojot publiski pieejamās kartes, secināms, ka netālu no tilta atradās "Draudzības kurgāns".

1959. gadā Latvijas, Baltkrievijas un Krievijas robežu saskares punktā par piemiņu triju kaimiņvalstu tautu draudzībai II Pasaules kara laikā tika uzbērts apmēram trīs metrus augsts uzkalns – "Draudzības kurgāns".

Tur novietotas piemiņas zīmes, netālu atrodas piemineklis partizānu vienības komandierim Imantam Sudmalim. Uz kurgānu no katras puses ved koku aleja.

Pēc sociālajos tīklos publicētajiem videomateriāliem, secināms, ka Latvija 24. novembrī nojaukusi gājēju tiltu pār Zilupi.

Šis video ir pārpublicēts gan Baltkrievijas, gan Krievijas propagandas medijos, nosodot Latvijas rīcību.

"Apollo.lv" sazinājās ar Ludzas novada sabiedrisko attiecību speciālisti Antru Barkāni, kura sacīja: "Jā, ir nojaukts tilts starp Latviju un Baltkrieviju. Kāda situācija ir šobrīd, to var komentēt Valsts robežsardzes pārstāvji."

Sazinājāmies arī ar Valsts robežsardzi, taču pārstāvji komentārus vēl nav snieguši.

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu