Frīdrihs uzvar sezonas pirmajās četrinieku ekipāžu sacensībās

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Vācijas pilota Frančesko Frīdriha vadītā četrinieku ekipāža sestdien Vistleras trasē Kanādā izcīnīja uzvaru Pasaules kausa pirmajā posmā bobslejā.

Frīdrihs ar stūmēju Aleksandru Šilleru dienu iepriekš uzvarēja arī sezonas pirmajos divnieku mačos, un sestdien, četrinieku ekipāžā pievienojoties arī Torstenam Margisam un Kendijam Baueram, vācieši svinēja vēl vienu panākumu.

Titulētā Frīdirha ekipāža abos braucienos bija nepārspēta startā, visos starpfinišos un arī finišā. Divu braucienu summā otrās vietas ieguvējs Breds Hols no Lielbritānijas zaudēja 0,42 sekundes, bet gandrīz divtik lielāks deficīts jeb 0,81 sekunde bija kanādietim Teiloram Ostinam.

Sezonas pirmajās četrinieku sacensībās piedalījās vien desmit ekipāžas no sešām valstīm. Pirmā brauciena finišā vācieša Kristofera Hāfera ekipāža bija piektā, taču nepaguva laicīgi nobremzēt, kā dēļ izbrauca no trases. Paši braucēji incidentā tika cauri sveikā, taču kamanas bija sabojātas un tamdēļ vācieši otrajā braucienā nestartēja.

Latvijas bobslejisti uz pirmajiem trim Pasaules kausa posmiem Ziemeļamerikā nav devušies.

Decembra pirmās nedēļas nogalē plānots posms ASV trasē Pārksitijā, bet no 11. līdz 18.decembrim - citā ASV trasē Leikplesidā.

Pēc tam sportisti dosies uz Eiropu, kur no 3. līdz 8.janvārim cīnīsies Vinterbergas trasē Vācijā. Nākamie divi posmi plānoti citā Vācijas trasē Altenbergā, kur sportisti sacentīsies no 10. līdz 15.janvārim un no 17. līdz 22.janvārim. No 24.janvāra līdz 5.februārim plānots pasaules čempionāts Šveices trasē Sanktmoricā, bet pirms došanās uz Siguldu bobslejisti un skeletonisti piestās Austrijas trasē Īglsā, kas posmu uzņems no 7. līdz 12.februārim.

Sezonas noslēgums plānots no 12. līdz 19.februārim Siguldā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu